Bu fuarda, taştan kayadan yapılmış defter bile var

Kırtasiye ve ofis malzemeleri sektörü, 'çığır açacak yeni ürünleri' ve 90 bin ürün çeşidiyle CNR Kırtasiye Ofis 2014 Fuarı’nda buluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alanında dünyanın 3. büyük fuarı olan CNR Kırtasiye Ofis 2014’te; taştan kayadan yapılmış defterler, çok amaçlı, doğa dostu ürünler sergileniyor.
 
Kırtasiyecilik ve ofis alanında yenilik ve gelişmelerin sergilendiği 20. Uluslararası İstanbul Kağıt Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı’nda, 90 bin çeşit ürün görücüye çıktı. CNR EXPO Yeşilköyde dün kapılarını açan fuar, ürün çeşidi fazlalığının yanısıra inovatif ürünleri ile de ilgi gördü.

Taştan ve kayadan üretilen defterler fuarın ilgi odağı oldu. Doğal taş ve kayalardan yapılmış Aqua defterler; ıslanmaz özelliği ile arazide çalışanların, dalgıçların, madencilerin, askerlerin ve çevre dostlarının gözdesi haline geldi. Firma yetkililerinden alınan bilgiye göre; taş kağıt üretiminde selüloz ve ağaç kullanılmadığından ağaçlara zarar verilmiyor. Kağıt, doğada çözülerek yok oluyor.

Ayrıca kağıdın üretiminde su kullanılmaması da rezervlerin korunmasını sağlıyor. Taştan yapılan defterler, su altında kullanım özelliği ile de öne çıkıyor. Firma, sudan ya da herhangi bir sıvıdan etkilenmeyen defterlerini akvaryumların içinde sergiliyor.
 
Okul çantaları hafifliyor

Normal kağıda göre yüzde 40 daha hafif doğa dostu kağıtlardan üretilen defterler de ebeveynler tarafından ilgi ile karşılandı. Okul çantalarınının yükünü hafifleten defterler, çocuk sağlığını esas alınarak üretilmiş. Fuarda bir başka ilgi çekici defter de hırsızlığa karşı üretilen ve fuarda ilk kez sergilenen güvenlikli defterler oldu. Defter, çipli kartların kopyalanmasını engelleyen kılıflar aracılığıyla korunuyor.
 
Yabancı alıcılardan büyük ilgi

İngiltere, İtalya, İran, Ürdün, Irak, Fransa ve Hollanda gibi 40’ın üzerinde ülkeden alım heyetinin gelmesi, fuarın ihracat potansiyelini de ortala koydu. Bu ülkeden gelen alıcılar,  fuar çalışmaları kapsamında, üretici ve satıcı firmalar ile bir araya getirildi.

Bu buluşmaların, 4 milyar dolarlık pazar büyüklüğü olan kırtasiyecilik sektörünün ihracatına önemli katkı sağlaması bekleniyor.
 
20 bin ziyaretçi hedefi

Ambalaj, dekorasyon ürünleri, bant ve yapıştırıcılar, bilgisayar, fotokopi, yazıcı, faks, baskı makinaları gibi 90 bin ürünün sergilendiği fuar; 30 bin metrekare alanda, 200’ün üzerinde firmanın katılımıyla düzenleniyor. 13 Nisan’a kadar açık kalacak CNR Kırtasiye ve Ofis 2014 Fuarı’nda 20 bin ziyaretçi hedefleniyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir