Butik mağaza dönemi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yener KARADENİZ

İSTANBUL - Hazır giyim markalarının zincir mağaza tercihi nedeniyle aynı modeli giyen insanların arttığını savunan Miss Poem’in kurucusu Suat Sekman, “İnsanlar, sık sık  pişti oldukları için markalardan soğudu. Bunun için biz çoklu mağaza ile değil, butik olarak ve hızlı değişen modeller ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İki kardeşiyle birlikte 90’lı yıllarda küçük bir dükkanda başladıkları hazır giyim işinde genç kızların favori markalarından biri haline geldiklerini anlatan Sekman, yaklaşık 100 mağazayla yola devam ettiklerini söyledi. Yurt dışına 2006’da Lübnan’da adım attıklarını belirten Sekman şöyle devam etti:

“Merter’de merkezi konumdaydık. İlk bayiliği Lübnan’a verdik. Suudi Arabistan’da devam ettik. Ardından Suriye, Dubai, Mısır, Azerbaycan, Rusya, Balkanlar geldi. Bugün 40 mağaza ile 15 ülkedeyiz. Suriye ve Mısır’daki karışıklık nedeniyle oradaki operasyonlarımızı askıya aldık. Suriye’deki 3 mağazamız kapandı. Mısır’da başlangıç aşamasındaydık, beklemedeyiz.Şimdi bir mağazamız Kosova’da açılıyor. Onun dışında bir ülkeyle de görüşme halindeyiz. Hedefimizde Orta Doğu ve Balkanlar var. Gelecekte Afrika olacak.”

Hem AVM hem cadde de olacak

Yurtiçinde ise 30 şehirde yer alan Miss Poem, diğer markaların aksine İstanbul dışında yaygınlaşıyor. Ancak marka yakında İstanbul’da mağaza açmaya hazırlanıyor. Miss Poem’in hem AVM hem cadde mağazacılığı yaptığını dile getiren Sekman, “Ben cadde mağazacılığından vazgeçmek istemiyorum. İkisini de dengeli yürütmekte fayda var” dedi.

Marka, yurtdışında 3 ülke, yurtiçinde ise 6 görüşmeyi sonuçlandırmak istiyor. Sekman, yurtdışına ağırlık vermek istediklerini belirterek, “Dışarıda büyümeye ağırlık vereceğiz.Fuarlara katılarak onlara ulaşacağız. Onların bize ulaşmasını beklemeyeceğiz” diye konuştu.

Piyasada rakip sayısının az olduğuna dikkat çeken Sekman şöyle devam etti: “Genç kızlara hitap eden marka pek yok. 16 yaşından başlayarak bir genç kızın çalışma hayatına girdikten sonraki dönemine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir koleksiyon oluşturuyoruz. Farklı yaş ve cinsiyete girmek istemiyoruz. Parfüm projemiz, aksesuar hazırlıklarımız var. Markam pazarda öyle konumlandı ve öyle devam etmek istiyorum.”

Yeni dönemde butik kalmaya önem vereceklerinin altını çizen Sekman, 2-3 bin metrekarelik mağaza istemediklerini söyledi. Müşterilerin her yerde olan markalardan bıktığını ve arayışta olduğunu savunan Sekman, “İnsanların ulaşabildiği yerde olmak istiyoruz ama her yerde de çok fazla bulunalım gibi bir isteğimiz yok. İnsanların aynı şeyleri giymekten sıkılmalarını istemiyoruz” dedi. Bu nedenle bayilik verirken çok seçici olduklarını aktaran Sekman, “O lokasyonun tarzına uygun mu değil mi bakıyoruz. Tabii ki dünyaya açıldıkça mağaza sayımız artacak ama her yıl 50-100 mağaza açalım gibi bir telaşım yok” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir