Çatısız atölyeden dünya ihracatına

6 erkek kardeşin doğal taş tutkusu dünyaya yayılıyor. 1985 yılında kurulan ve çatısı bile olmayan atölyede başlayan maceraya doğal taş ihracatı yapan sektör devi bir marka olarak devam ediliyor. Şu anda Muğla’da, Ermaş ve Coante olmak üzere 2 dev markaya sahip olan ailenin 550 çalışanı var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün 600 milyon liralık yatırımı bulunan Ercan Ailesi'nin başarı öyküsü 1985 yılında Muğla'nın Ula ilçesinde 140 m2‘lik, çatısı bile olmayan atölyede başladı. 

Ailenin bu serüveni bugün tüm dünyaya doğal taş ihracatı yapan sektör devi bir marka olarak devam ediyor. Şu anda Muğla'da, Ermaş ve Coante olmak üzere 2 dev markaya sahip olan ailenin, toplamda 550 çalışanı var.

16 yaşında mermer sektörüne adım atan ve ailenin yatırımlarının tamamını planlayan Ermaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Ercan, hikayesini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Muğla'ya geldiğimiz ilk yıllarda, şu anda 40 bin m2 olan fabrikamızın bulunduğu arazinin 20 dönümlük kısmını eksi sermaye ile satın aldık. Bu araziye, briketten 140m2'lik bir atölye kurduk. Muğla'ya ilk mermer atölyesini kuran aile biz olduk. Atölyenin yapımında çimento kullanmayarak tamamen çamurdan inşa ettik. Yaklaşık 2,5 yıl, çatısı olmayan bir atölyede çalıştık. Abim, ben ve babam, bu atölye için çok çaba harcadık. Kardeşlerim o dönemde küçüklerdi. 16 yaşındaydım ve mermer ile bu atölyede tanıştım."

"Bundan sonrası için ise hayallerimizin sonu yok. Aile şirketi olarak emin adımlar ile dünyaya yayılıyoruz" diyen Ercan, "Ülkemizi dünya çapında temsil etmek bizim en büyük gururumuz olacaktır" dedi.

20 ülkeye mermer ve granit ihraç ediyor

Kurdukları atölyeyi azimleri sayesinde zamanla büyüttüklerini dile getiren Ercan, "3 fabrikası, 6 mermer ve traverten ocağı ile Türkiye başta olmak üzere, dünyanın 20 ülkesine Ermaş markası ile mermer ve granit ihracatı gerçekleştiriyoruz. Abim Mustafa Ercan ve benden sonra Murat Ercan, Muhammet Ercan, Hakan Ercan ve Serkan Ercan kardeşlerimin hepsi farklı sorumluluklar aldı. İş bölümünü aramızda düzenledik. Kendimize olan inancımız her sene daha fazla pekişti" açıklamasında bulundu.

"Doğal taş sektörüne gerçek anlamda gönül verdik ve sahiplendik. Doğal taş ile ilgili son yaptığımız pazar araştırması sonucunda, Ermaş Madencilik markası altında “dünyanın en gelişmiş kuvars esaslı kompoze taş fabrikası” Coante'yi kurmaya karar verdik" ifadesini kullanan Ercan, "Yıllık üretim kapasitesi 800 bin m2 olan ve 25 bin m2'si kapalı alan olmak üzere toplamda 65 bin m2 alanda faaliyet gösterecek olan fabrikanın kuvars doğal taşından üreteceği ürünler, lüks İtalyan mermerine ikame olacak. En büyük hedefimiz, Türkiye'nin doğal taş sektöründe var olan ihracat açığını minimize etmek" diye konuştu.