Cevdet Yılmaz: Fon sürecinde ilave adımları değerlendireceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Fon Koordinasyon Kurulu'nun yarınki ikinci toplantısında sürece ilişkin ilave adımlar ve çalışma ihtiyacı bulunan alanların değerlendirileceğini belirterek, toplantının ardından kamuoyuna açıklama yapılacağını bildirdi.

Dünya'yı haber kaynağınız olarak eklemek için tıklayın!
Cevdet Yılmaz: Fon sürecinde ilave adımları değerlendireceğiz

Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un 28. Dönem 5. Yasama Yılı dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından oluşturulan Fon Koordinasyon Kurulu'nun 2. toplantısını yarın yapacağının hatırlatılması üzerine Yılmaz, önceki toplantıda önemli kararlar aldıklarını belirtti.

Yılmaz, "Her bir kurulumuz kendi alanında kararlarını alıyor ve kamuoyuyla paylaşıyor. Bugün de SPK'nin, BDDK'nin aldığı önemli kararlar paylaşıldı. Yarın da gündemimiz 'ilave neler yapılabilir, hangi alanlarda ilave çalışma ihtiyacı var', onları Kurulumuzla birlikte değerlendireceğiz. Ardından bir basın açıklaması yapacağız inşallah." diye konuştu.

Fon soruşturmasında ödeme takviminin nasıl olacağına ilişkin soruya Yılmaz, "Toplantıdan sonra açıklamalar yapılacak kamuoyuna. Hem Koordinasyon Kurulu olarak hem de her bir kurulumuzun kendi yetki alanı var. Oralar da bağımsız otoriteler. Kendi kararlarıyla ilgili kurullarımızın açıklamalarını beklemek lazım." yanıtını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı - AA