Ceytaş'ın Park Elektrik'e devrine izin çıktı

Sermaye Piyasası Kurulu, Ceytaş Madencilik'in Park Elektrik Madencilik tarafından devralınması suretiyle birleşilmesini onayladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ceytaş Madencilik'in Park Elektrik Madencilik tarafından devralınması suretiyle birleşilmesine ilişkin sözleşme Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

Park Elektrik Madencilik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin 6 Ocak 2009 tarihli özel durum açıklamasında kamuya açıklandığı üzere Türk Ticaret Kanununun 451. ve Kurumlar Vergisi Kanununun 18-20. maddeleri ve SPK'nın birleşme işlemlerine ilişkin esaslar tebliği çerçevesinde Ceytaş Madencilik Tekstıl'in Park Elektrik Madencilik tarafından devralınması suretiyle birleşilmesi işlemlerine onay talebi ile SPK'ya başvurduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Şirketimizin 21 Ocak 2009 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, uzman kurulus Denkar Bağımsız Denetim YMM A.Ş ve İstanbul Kadıköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişiler tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda birleşme yöntemi olarak borsa değerı, indirgenmiş nakit akımı ve özkaynak yöntemleri sırasıyla yüzde 50, yüzde 25 ve yüzde 25 ağırlıklandırarak kullanılmış ve birleşme oranı 0,8061, değişim oranı ise 1,15654 olarak belirlenmiş ve bu oranları içeren birleşme sözleşmesi onaylanmıştır. Buna göre şirketimizin halen 120 milyon TL olan çıkarılmış sermayesi 28.867.243 TL artırılarak 148.867.243 TL'ye çıkacak ve Ceytaş Madencilik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş ortaklarına 1 Kr nominal değerli 1 adet Ceytaş hissesi için, 1 Kr nominal değerli 1,15654 adet Park Elektrik hissesi verilecektir. Birleşme sözleşmesi, birleşme oranları ve artırılacak sermaye tutarı henüz kesinleşmemiş olup, SPK'nın onayından sonra kesinleşecek ve birleşme işlemleri ile 6 Ocak 2009 tarihli kamuyu aydınlatma duyurumuzda yer alan diğer ana sözleşme değişikliklerinin hissedarların onayına sunulacağı Genel Kurul tarihi bilahare duyurulacaktır."