ChinaHomelifeTurkey, 3. kez kapılarını açacak
ChinaHomelifeTurkey, ikili iş görüşmesini ikiye katlamak için kapılarını açacak
GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN
BURSA - İstanbul Fuar Merkezi'nde 800 Çinli firmanın 50 binin üzerinde ürünü sergileyeceği ChinaHomelifeTurkey 2016 Fuarı'nda geçen yıl 330 olan ikili iş görüşmesi sayısının 750'yi bulacağı öngörülüyor.
ChinaHomelifeTurkey Fuarı, Sinerji Uluslararası Fuarcılık ve Meorient Uluslararası Fuarcılık tarafından 2-4 Haziran tarihlerinde üçüncü kez İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda Bursa basınıyla bir araya gelerek, Bursa'daki profesyonelleri fuara davet eden Meorient Uluslararası Fuarcılık Anadolu Ziyaretçi Koordinatörü Eser Mutlu, “ChinaHomelifeTurkey Fuarı'nda 800 Çinli firmanın 50 binin üzerinde ürünü Türkiye'ye getirilecek. Avrasya bölgesinin en önemli ticaret platformu olan ChinaHomelifeTurkey hem Türkiye hem de tüm Avrasya bölgesindeki girişimciler ve yatırımcılar açısından çok önemli fırsatlar taşıyor. Dünyanın en prestijli Çin ürünlerini fuarı olan ChinaHomelife serisinin Türkiye ayağı olan ChinaHomelifeTurkey, 17 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşecek. Geçen yıl 330 ikili iş görüşmesi ve toplamda 18.07 milyon dolarlık iş hacmi gerçekleştirilen fuarda bu yıl ikili görüşmesi sayısının 750'ye ulaşması hedefleniyor” dedi.
Eser Mutlu, ChinaHomelifeTurkey Fuarı'nda Anadolu VIP Alım Heyetleri kapsamında tüm Anadolu'dan 1500 firma, Yurtdışı VIP Alım Heyetleri kapsamında da Güney Afrika, Cezayir, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak ve Bulgaristan gibi birçok ülkeden 1150 firmanın İstanbul'da ağırlanacağını aktardı.
'2020 yılında ticari hacmin 100 milyar doları geçmesi hedefleniyor'
Eser Mutlu, ChinaHomelifeTurkey'de bu yıl başlatılan GoChina Projesi ile de yatırımcıların ve Çin ile ticaret yapmak isteyen potansiyel ithalatçıların Çin'e gitme şansı elde edeceğinin altını çizdi. China Homelife Turkey Fuarı'nın, Çin'in deniz ticaretini güçlendirmek adına başlatılan ve dünyanın yüzde 63'üne ulaşılması hedeflenen İpek yolu Ekonomik Kuşağı projesinin dünya çapındaki resmi platformu olduğunu vurgulayan Mutlu, şunları kaydetti:
“Çin ve Türkiye arasındaki uzun vadeli ticari planına göre 2020 yılında ticari hacmin 100 milyar doları geçmesi hedefleniyor. Bir Kuşak, Bir Yol çağrısı ile Türkiye-Çin arası ticari ilişkiler büyük hız kazandı. Asya Altyapı Yatırım Bankası, İpek Yolu Fonu kurulmasıyla da Çin ve Türkiye tarihte görülmemiş bir gelişme fırsatını yakaladı. Küresel finans krizinin etkisiyle dünya ekonomisindeki toparlanma günden güne zorlaşırken yeni büyüme noktası ve yatırım fırsatı aranması bütün ülkelerin ilgisi çekiyor. Çin'in dev piyasası da küresel ekonominin gelişmesine önemli fırsat sağlıyor.”