Çin'den ithalata damping önlemi

Ekonomi Bakanlığı, Çin'den ithal edilen granit ve kontrplak için dampinge karşı kesin önlem alınmasına karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Ekonomi Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti'nden ithal edilen granit ve kontrplak için "dampinge karşı kesin önlem" alınmasına karar verdi. Ekonomi Bakanlığı'nın ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin 2 tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Granit ithalatıyla ilgili tebliğe göre, bu ürüne ilişkin olarak 14 Eylül 2011'de sona eren dampinge karşı önlem, dampingli ithalattan kaynaklanan zararı ortadan kaldırmakta yetersiz kaldığından, Çin'den granit ithalatında ton başına 174 dolar düzeyinde "dampinge karşı kesin önlem" alınması kararlaştırıldı.

Kontrplak üretiminde kırılganlık devam ediyor

Diğer tebliğ ile de Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "kontrplak" ithalinde dampinge karşı kesin önlem yürürlüğe konuldu. Buna göre, yerli üreticilerin başvurusu üzerine açılan soruşturmada, yerli üretim dalının incelenen dönem içinde bazı ekonomik göstergelerinde düzelme görüldüğü, ancak sektördeki kırılganlığın devam ettiği sonucuna ulaşıldı.

Halen uygulanmakta olan önlemin yürürlükten kaldırılması halinde dampingin ve zararın devamı veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu tespit edildiğinden, uygulanmakta olan dampinge karşı önlemin metrekare başına 240 dolar olarak uygulanmaya devam edilmesine karar verildi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir