Dedeman Oteline Grev kararı asıldı

Çalışanlarla birlikte otel önünde açıklama yapan OLEYİS Genel Başkanı Baş, krizin bahane edildiğini savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - DİSK'e bağlı Otel Lokanta ve Eğlence İş Yerleri Çalışanları Sendikası'nca (OLEYİS) Ankara Dedeman Oteli'ne grev kararı asıldı.

Çalışanlarla birlikte otel önünde açıklama yapan OLEYİS Genel Başkanı Seyfettin Baş, "Küresel ekonomik krizin Türkiye'de halkı can evinden vurduğunu, işverenlerin ise zor durumda oldukları iddiasıyla işçi ücretlerini azaltmaya, işçi çıkarmaya çalıştığını" ileri sürdü.

Baş, turizm sektöründe de kriz bahane edilerek maliyetin azaltılması gerekçesiyle  taşeronlaşmaya gidilerek "güvencesiz ve örgütsüz işçi çalıştırılmasının amaçlandığını" savundu.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 6 Ocakta başladığını belirten Baş, "otel yönetiminin krizi bahane ederek, işçi haklarını daraltmayı, işçi maliyetlerini sürekli azaltmayı istediğini, bu nedenle anlaşma sağlanamadığını" söyledi.

Baş, anlaşma zemininin yaratılabilmesi için insanca yaşayabilecekleri bir ücret gerektiğini belirterek, "Aksi halde, örgütlü olduğumuz Dedeman otellerinde greve çıkmamız kaçınılmazdır. İşveren tarafının kararlılığımızı sınama yanlışına düşmeyeceğini umuyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından, Baş ve çalışanlar grev kararını otel girişine astı.