Doğan Holding'den 101 milyon YTL kar

Holding, yılın ilk yarısında konsolide satış gelirlerini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğan Holding, 2008'in ilk yarısında 101 milyon YTL net kar elde etti. 

Doğan Holding Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Holding'in 2008 ilk yarı konsolide satış gelirlerinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27artarak 6 milyar YTL olarak gerçekleştiği, grubun esas faaliyet karının, yüzde 158 düzeyinde iyileştirme gösterdiği belirtildi. Açıklamada, ilk yarıda grubun brüt karlılığının 485,4 milyon YTL ile bir önceki yıla göre yüzde 41 artış gösterdiği, bunun yanı sıra grubun esas faaliyet karının, yüzde 160 artış göstererek 174 milyon YTL olarak gerçekleştiği kaydedildi. Geçen yıl birinci yarıyılda 236,5 milyon YTL olan Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Karın (FAVÖK) 2008'de yüzde 47,5 artış göstererek, 348,7milyon YTL'ye yükseldiği aktarıldı. Açıklamada, küresel piyasalarda geleceğe yönelik belirsizliklerin sürdüğüne dikkat çekilerek, büyüme ve karlılıktaki olumlu sonuçların yanı sıra, piyasalardaki mevcut koşullar karşısında güçlü likidite pozisyonunun da korunmuş olduğu, 2008'in ilk altı aylık döneminde, dönem sonu konsolide nakit ve nakit benzeri değerlerler toplamının 212 milyon YTL artışla 2,6 milyar YTL düzeyinde gerçekleştiği ifade edildi. 

Doğan Holding Genel Koordinatörü Nebil İlseven, Doğan Holding Grubu'nun faaliyet sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, bu dönemde başlatılan yeni yatırımların yanı sıra, mevcut faaliyet alanlarında yürütülen odaklanma ve tasarrufa yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. İlseven, bu çalışmaların Doğan Holding Grubu'nun 2008 yılının ilk yarı finansal sonuçlarına olumlu yansıdığına, karlılık ve satışlarda hedeflenen büyümenin gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, Doğan Holding'in birinci yarıyılı 101 milyon YTL net kar ile kapattığını açıkladı. 

Küresel finansal piyasalardaki gelişmelerin dikkatle izlenmesi gereken bir dönemde grubun güçlü likidite ve dengeli sermaye yapısının hedeflenen sürdürülebilir büyüme stratejisinin en önemli güvencelerinden birisi olduğunu ve Doğan Holding'in Türkiye ve bölgedeki faaliyetlerini ve yeni yatırım olanaklarını geliştirerek sürdürmeyi planladığını kaydetti.