Dolar 1.65 TL'yi gördü, endeks 'eksi'de

S&P, İspanya'nın kredi notunu "AAA"dan "AA+"ya düşürdüğünü açıkladı, görünüm 'durağan'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Güne yükselişle başlayan borsa, günün ikinci yarısında ekside seyrediyor. Dolar ise faizdeki kar satışına paralel olarak gelen taleple yükseldi ve 1.65 TL'den alıcı buldu.

Geçtiğimiz günlerde Portekiz, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerin kredi notlarını olası bir indirim için izlemeye alan S&P, bu çerçevede İspanya'nın kredi notunu "AAA"dan "AA+"ya düşürdüğünü açıkladı. Piyasalar ise başta ABD olmak üzere yarın görevi devralacak yeni başkan Obama'yı bekliyor. Obama'nın yarın göreve gelmesinin ardından ilk olarak 825 milyar dolarlık paketi değerlendireceği öngörülüyor. Yurtdışında olumlu hava nispeten korunurken, S&P'nin açıklamaları sonrası geri çekilme gözlendi.

İMKB ise ikinci seansta yüzde 1 civarında eksiyle 25.300 bölgesine çekildi. Endeks, ilk seansta 25.800 bölgesini test etmişti.

Dolar 1.65'e geldi

Yurtdışı kaynaklı olduğu düşünülen satışlar gösterge faizin bir miktar yükselmesine neden oldu. Günü yüzde 15.21 bileşikten kapatan 3 Kasım 2010 vadeli gösterge kıymet valörlü işlemlerde ise 15.4 seviyelerine geldi.

Faizdeki satışa paralel olarak dolarda da talep yaşandı. Dolar 1.65 TL'den alıcı buluyor. Uzmanlar, yurtdışındaki olumlu hava korunduğu sürece doların 1.60-1.65 bandında haftayı geçireceği görüşünde.