Dövizde dalgalanma sistemik risk yaratmaz

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, önümüzdeki dönemde, TL’deki değer kaybının gecikmeli etkileri ve ılımlı kredi büyümesi nedeniyle varlık kalitesindeki bozulmanın sınırlı ve yönetilebilir düzeyde kalacağını tahmin ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ceo.jpg

Döviz kurunda yaşanabilecek dalgalanmaların bazı firmaları olumsuz etkilemesinin olası olduğuna dikkat çeken Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Bununla birlikte yabancı para borcu olan firmaların çoğunluğunun döviz gelirine veya dövize dayalı gelire sahip olması bu durumun reel sektör firmalarının bilançolarında ve ödeme güçlerinde sistemik bir soruna neden olmayacağına işaret ediyor" dedi. 

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirerek bankanın hedefl eri hakkında bilgi verdi. Adnan Bali, 2015’in yoğun şekilde yaşanan belirsizliklere rağmen yurt içi ekonomik aktivitenin ılımlı performans sergilemeyi başardığı bir yıl olduğu tespitini yaparak “Seçimlerin ardından siyasi ve ekonomik açıdan genel olarak 2016’da istikrarın arttığı bir döneme girilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir