e-Türkiye ödülleri açıklanıyor

TÜSİAD'ın düzenlediği "11. eTürkiye (eTR) Ödülleri" 12 Aralık'ta sahiplerini bulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen "11. eTürkiye (eTR) Ödülleri" 12 Aralık'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sahiplerini bulacak. 

TÜSİAD açıklamasına göre, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) uyum sürecinde rekabeti arttırıcı, bilgiye dayalı, e-hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturulan "eTR Ödülleri"nin bu yılki finalistleri belirlendi. 

TÜSİAD ve TBV tarafından, E-güven'in ana sponsorluğunda, bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek  "eTR Ödülleri"nde finalistler arasından ödül kazananlar, 12 Aralık'ta açıklanacak. TBMM'de gerçekleştirilecek tören sırasında jürinin yapacağı elektronik oylama ile sonuçlar belirlenecek.   

"Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler", "Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler", "Kamudan Kamuya e-Hizmetler" ve "Yerel Yönetimler" kategorilerinde toplam 52 projenin başvurduğu "eTR Ödülleri"nde 24 proje her biri konusunda uzman kişiler tarafından yapılan değerlendirme sonucunda finale kalmaya hak kazandı.  

Bu kategorilerin dışında eDevlet uygulamaları ile örnek olan veya örnek teşkil edebilecek uygulamalar da eTR Ödülleri töreninde "Özel Ödül"ün sahibi olacak. Ayrıca, önceki yıllarda eTR ödülü almış olan projelerin gelişimlerinin takip edilmesi ve projelerin kazanımlarının değerlendirilmesi sonucunda TÜSİAD-TBV eTR Yürütme Kurulu tarafından "En İyi Gelişim Gösteren Proje" ödülü verilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir