Ekonomiye değer katan firmalar ödüllendirildi

Bursa iş dünyasının gurur gecesinde 5 ayrı kategoride 59 ödül sahiplerini buldu. İhracatta Tofaş, Kurumlar Vergisi'nde Pro Yem ve Gelir Vergisi'nde Muharrem Yılmaz ilk sırada yer aldı. (Esra Özarfat)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 45'inci kez düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde 5 ayrı kategoride 59 ödül sahiplerini buldu.

BTSO Aralık ayı meclis toplantısının ardından oda hizmet binasında düzenlenen törende 'Gelir Vergisi', 'Kurumlar Vergisi', 'İhracat', 'Vergi Özel Ödülleri' ve 'Sektör Liderleri' kategorilerinde 59 ödül sahiplerini buldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı törende, Bursa iş dünyası, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın da hazır bulundu.

Törende konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 6 yılda 40 makro projeyi hayata geçirdiklerini hatırlattı. TEKNOSAB projesiyle Türkiye'nin sanayi dönüşümüne liderlik edeceklerini belirten Burkay, Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarıyla üretimdeki niteliğin daha da artırılması gerektiğini ifade etti. Bursa'nın yapılan çalışmalarla Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısını son 4 yılda 5 kat artırmayı başardığını ifade eden Burkay, “İhracatta 14 milyar dolar barajını aşarak rekor seviyeye ulaştık. Türkiye'mizin lokomotif kenti Bursa, 137 milyar TL'lik ekonomik büyüklüğe ulaştı. Bursamızın 10 bin 800 kilometrekarelik toplam yüzölçümü içerisinde binde 8'lik paya sahip olan sanayimiz, gayri safi milli hasılaya yüzde 45'lik katkısıyla kent ekonomimizin hedeflerinde sürükleyici güç oldu. Orta- yüksek teknoloji yoğunluklu üretim oranımızı Türkiye ortalamasının 2 katı olan yüzde 52'ye yükselttik. Bursa'mızın ekonomi tarihine geçen projelerle birlikte Bursa'mızın ülkemize sağladığı katma değeri daha da yüksek seviyelere hep birlikte taşıyacağız” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

5 ayrı kategori 59 ödül

Törende 'Gelir Vergisi', 'Kurumlar Vergisi', 'İhracat', 'Vergi Özel Ödülleri' ve 'Sektör Liderleri' kategorilerinde 59 ödül sahiplerini buldu. İhracat kategorisinde ilk üçte bulunan Tofaş, Oyak Renault, Bosch, Gelir Vergisi kategorisinde Muharrem Yılmaz, Şükrü Karagül ve Mehmet Celal Gökçen ödüllendirildi. Kurumlar Vergisi'nde Pro Yem, Bursagaz ve Contitech Lastik ödüllendirilirken, Harput Tekstil, Hayat Hastanesi ve İlay Tekstil'e vergi özel ödülü verildi. Bu yıl ayrıca sektör liderleri de ödüllendirildi. Ağaç, orman ürünleri ve mobilya sektöründe Mobipa Mobilya, çevre sektöründe Karataş, Demir, çimento, toprak ürünleri ve madencilik sektöründe Bursa Beton, ekonomik ilişkiler ve finans sektöründe Aknur Döviz, elektrik-elektronikte Türk Prysmian, enerji sektöründe Limak Uludağ ödüle layık bulundu. Ayrıca gıda tarım ve hayvancılık sektöründe Sütaş, hazır giyimde Yeşim Tekstil, hizmet, eğitim ve danışmanlıkta Bursa Ulaşım (BURULAŞ), inşaatta Bakyapı, kimya sektöründe Burkay Kimya, lojistik sektöründe Gemport, makine ve teçhizatta Bosch, mermer sektöründe 2E Madencilik, metal sektöründe Borçelik ödüllendirildi. Otomotiv ana sanayi sektör lideri Tofaş olurken, otomotiv yan sanayi sektör lideri Beyçelik Gestamp, perakende ticareti sektör lideri Özdilek Alışveriş Merkezleri, plastik sektör lideri Serra Sünger, raylı sistemler sektör lideri Duray, sağlık sektör lideri Bursa Eczacılar Koop., Tekstil sektör lideri Korteks Mensucat ve turizm sektör lideri Özdilek Otel oldu.

BTSO'nun 2019 bütçesi belli oldu

Tören öncesinde yılın son meclis toplantısı düzenlendi. BTSO bütçesinin de görüşüldüğü toplantıda, odanın 18 fasıldan oluşan 2019 bütçesi 58 milyon 200 bin lira olarak oy birliğiyle kabul edildi.