En yeni “Don Kişot”lar

Cervantes'in ünlü yapıtından uyarlanan “Don Kişot’u Öldüren Adam” filmi bugün vizyonda... “Don Kişot’um Ben” oyunuysa Baba Sahne’de perde açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Cervantes’in ünlü kahramanı Don Kişot, her zaman diğer sanatların en sevdiği karakterlerden biri oldu. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin bale formatında sahneye taşıdığı karakterin hikâyesi, şu sıralar bir film ve bir tiyatro oyunuyla yine gündemde. Terry Gilliam’ın çeşitli sıkıntılar dolayısıyla 20 yılda bitirdiği “Don Kişot’u Öldüren Adam” filmi bugün vizyona girerken, başrolünü Ozan Güven’in oynadığı “Don Kişot’um Ben” Baba Sahne’de tiyatroseverlerle buluşuyor.

Terry Gilliam’ın Cervantes’in eserinden ilham alan “Don Kişot’u Öldüren Adam” filminde; Toby (Adam Driver) kendini beğenmiş bir reklam yönetmeni, Javier (Jonathan Pryce) ise bir ayakkabı tamircisi. İkili, yıllar sonra La Mancha’nın otantik atmosferinde yeniden karşılaşıyor ve artık yaşlı bir adam olan Javier, kendisini “Don Kişot” ve Toby’yi de “Sancho Panza” sanıyor. Bir dizi talihsizlik sonucu öyküye bir mafya lideri, bir yapımcı ve eski aşklar da karışıyor. Baba Sahne’nin yeni oyunu da “Don Kişot”tan ilham alan bir yapıt. Emrah Eren’in yönettiği “Don Kişot’um Ben”le Ozan Güven 14 yıl sonra sahneye dönüyor. Oyunun “Sancho Panza”sı ise Günay Karacaoğlu.

Mihail Bulgakov’un kaleme aldığı yapıtta; Nazlı Tosunoğlu, Ömür Arpacı, Serhan Ernak, Nur Erkul, Dilşad Bozyiğit, Diren Polatoğulları, Enis Aybar, İbrahim Aladağ, Tuğba Eskicioğlu ve Kamran Velicanov da rol alıyor. Oyun bugün ve yarın izlenebilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir