En yüksek teklif 2 milyar 755 milyon dolar

Milli Piyango dahil şans oyunlarının lisans devri özelleştirme ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolar seviyesiyle Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) yürüttüğü Milli Piyango İdaresi dahil Şans Oyunları’nın 10 yıllığına lisans devrinde gerçekleştirilecek nihai pazarlık  saat 16.00’da başladı. Büyük ihale için üç yatırımcı grubu teklif verdi. Turkish Lottery Holding'in ihaleden çekilmesinin ardından çekişmeli bir açık artırma başladı. İhalede, en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu verdi. 

-Elemesiz ilk turda  en yüksek teklif 2 milyar 222 milyon dolar oldu.

-İhalede artırım aralığı 5 milyon dolar olarak açıklandı. Artırma başlangıç tutarı 2 milyar 350 milyon dolar olarak belirlendi.

-ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu 2 milyar 355 milyon dolar dedi.

-Turkish Lottery Holding ihaleden çekildi. Açık artırma Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu ile  ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu arasında geçiyor.

-Açık artırmada en yüksek teklif 2 milyar 400 doları geçti.

-2 milyar 450milyon dolarda ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu mola aldı.

- Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu 2 milyar 505 milyon dolarda mola aldı.

-2 milyar 600 milyon dolar seviyesinde ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu bir mola daha aldı.

- Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu 2 milyar 605 milyon dolarlık tekliften sonra bir mola daha aldı.

- Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu 2 milyar 620 milyon dolar seviyesine çıktı.

- ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu teklifi 2 milyar 650 milyon dolara kadar çıkardı.

- ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu 2 milyar 695 dolar seviyesinde mola istedi.

- İhalede 35'inci tura gelindi. Gruplar 3'er mola alarak mola sayılarını da eşitledi. Açık artırmada son rakam 2 milyar 700 milyon dolar.

- 40'ıncı tura girilirken Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu'nun 2 milyar 745 milyon dolarlık teklif verdi. Teklifin ardından ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu bir mola daha aldı.

- 41'inci turda moladan dönen  ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu 2 milyar 750 milyon dolar teklif verdi. Bu kez değerlendirme yapmak için Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu mola istedi.

- Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu  2 milyar 755 milyon dolara çıktı.

- ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu 2 milyar 755 milyon dolarda ihaleden çekildi.

İşte lisans sahibinin hakları

İhale sonucu lisans hakkını alan, 10 yıl olan lisans süresince her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak. Lisans sahibinin, lisansa konu faaliyetleri gerçekleştirmek için yapacağı her türlü işletme, yatırım ve finansman giderleri ile dağıtım kanallarına ödeyeceği satış komisyonu, ikramiye ödeme primleri ve benzerleri bu orana dahil olacak.

Milli Piyango İdaresinin sahip olduğu yazılım, donanım ve oyun terminalleri gibi hiçbir varlık, lisansın ve özelleştirmenin konusu olmayacak. Lisans sahibi, Milli Piyango İdaresi tarafından pazara sunulmuş mevcut oyunları oynatmaya ve söz konusu oyunlara ait logoları ve isimleri kullanmaya devam edebileceği gibi pazara yeni oyunlar da sunabilecek.

Milli Piyango İdaresi, özelleştirme sonrası, lisansa konu şans oyunları faaliyetlerini denetleme görevini üstlenecek. Bu kapsamda idare, lisans sözleşmesinin kamu yararını ve tüketici haklarını koruyacak şekilde uygulanmasının sağlanması için gereken tedbirleri almaya, şans oyunları faaliyetinin mevzuat ve sözleşme hükümlerine uygun yürütülmesini izlemeye ve denetlemeye, mevzuat ve sözleşme hükümlerine aykırılık halinde bir önceki takvim yılında elde edilen hasılatın yüzde 5'ine kadar idari para cezası uygulamaya ve lisans sözleşmesini feshetmeye yetkili olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir