Endeksin yönü yukarı döndü

Kar satışları sonrası yeniden alıma geçen piyasa gün sonunda %2.61 prim yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - İMKB-100, alım ağırlıklı seyir izlediği günü 840 puan artışla 33.043 puandan tamamladı. Gün sonunda hisse senetleri ortalama yüzde 2.61 değer kazandı.

Küresel çaplı kar satışlarına eşlik ederek geri çekilen borsada bugün yeniden yükseliş eğilimi yaşandı. IMF belirsizliği ise yukarı yönlü hareketi nispeten yavaşlattı. Bugün en düşük 32.099 puanı test eden İMKB-100, yukarı yönlü denemelerde de 33.466 puanı gördü. Günü 33 binin üzerinde tamamlayan piyasada 2.7 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu. Yükselişin devam etmesi durumunda 33.100 seviyesi geçilirse 33.800-34.200 seviyelerinin test edilebileceği öngörülüyor. Geri çekilmelerde 32.100 desteğinin kırılması durumunda da 31.500 ve 30.800 kuvvetli destek seviyeleri olarak gösteriliyor.

Yurtdışı piyasalarda dün gelen kar satışları günün ilk yarısı yerini alıcılı bir seyre bıraktı. ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Mart ayında dış ticaret açığı beklentilerin altında artış göstererek 27,6 milyar dolara yükseldi. Banka stres testlerinin sona ermesinin ardından gözler makro ekonomik toparlanma üzerine çevrildi. Yarın ABD'de açıklanacak olan perakende satış verileri bu bağlamda önemini koruyor. Gün sonuna doğru yurtdışı endekslere satış tarafının ağırlık kazandığı görüldü.

Dolar ve faiz izlemede kaldı

Global piyasalardaki kar satışları ve IMF ile henüz bir anlaşmaya varılamamasının tedirginliği doların güne yükselişle başlamasına neden oldu. Ancak sabah saatlerinde 1.57 TL'yi zorlayan dolar yeniden 1.56 TL seviyesine geriledi. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.36'nın üzerindeki seyrini sürdürürken, yurtiçinde euro 2.13 TL'den el değiştiriyor.

Öte yandan tahvil-bono cephesinde 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvil günü 11.97 seviyesinden kapatırken, yarına valörlü işlemlere ise 11.89 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.