EPDK, 9 şirketin lisansını iptal etti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, doğalgaz, elektrik ve petrol piyasaları lisans hükümleri çerçevesinde 9 şirketin lisansını iptal etti, 10 şirketin ise lisans süresini uzattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lisanslarla ilgili kurul kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Buna göre, Doğalgaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Aktif Doğal Gaz Ticaret Anonim Şirketi'nin Spot LNG İthalat Lisansı, Emda İnşaat Sanayi ve Maden Ticaret Limited Şirketi'nin ise sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) satış lisansı sona erdirildi. 

Kurul, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Efom Enerji Toptan Satış AŞ ve Kibar Enerji AŞ'ye tedarik lisansı, Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu AŞ, Polatbay Enerji Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Anı Bisküvi Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ve Eurotex Tekstil Ticaret Ltd. Şti'ye üretim lisansı verme kararı aldı. 

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Karva Elektrik Üretim Ltd. Şti'nin Uludere Regülatörü ve Hidroelektirk Santrali (HES), Farcan Enerji Üretim AŞ'nin Eser Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali,  Atateks Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Atateks Kojenerasyon Tesisi, İdol Elektrik Üretim AŞ'nin Acısu Regülatörü ve HES üretim lisanslarını sona erdirildi. Şiringaz Petrol Ürünleri ve Tüp İmalat Sanayi Ticaret AŞ'nin bir LPG dağıtıcı lisansına yeniden geçerlilik kazandırılırken, aynı şirketin başka bir LPG dağıtıcı lisansı ise iptal edildi. 

Kurul, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Eurogaz Gaz Dağıtım AŞ'ye dağıtıcı lisansı, Pamukkale Petrokimya AŞ'ye ise madeni yağ lisansı verirken, OMV Petrol Ofisi AŞ'nin depolama lisansı, Boğaziçi Grup Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise dağıtıcı lisansı iptal edildi. 

Omc Petrol Ürünleri Anonim Şirketi'nin de dağıtıcı lisansına ise Kurul kararı ile yeniden geçerlilik kazandırıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir