Eskişehirli işadamları piyasalara güven istedi

ETO üyesi işadamları aylık olağan meclis toplantısında piyasalara güven verilmesini istediler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SONER CAVKAYTAR

ESKİŞEHİR -üyesi işadamları aylık olağan meclis toplantısında piyasalara güven verilmesini istediler.

Eskişehir Ticaret Odası'nda (ETO) Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK ve Plan Bütçe Komisyonu Divan Kurulu Üyesi Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın yaptığı “Küresel ve Bölgesel Gelişmelerin Türkiye’ye Yansımaları” adlı sunumun soru cevap bölümünde söz alan Eskişehirli işadamları, öncelikli gündemlerinin piyasalara güven verilmesi olduğunu söylediler.

ETO’nun meslek komitelerinde görev alan çeşitli sektörlerden işadamları ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini belirtirken, bu süreci ‘puslu hava’ olarak nitelediler. İşadamları bir çağrıda bulunarak, “Siz piyasaların ihtiyacı olan güveni sağlayın, bizler işadamları olarak sahada istihdam, üretim, ihracat olarak üzerimize düşeni yaparız” dediler.

İşadamları yaşadıkları sorunlara ilişkin görüşlerini paylaşırken; nakit sıkışıklığı, özellikle kamu kurumlarından alacakların zamanında tahsil edilememesi, durgun piyasa, yüksek banka faizleri, çek kanununun geriye dönük işletilmesi, iflas ertelemelerin kötüye kullanımı, yasaya bağlı yönetmeliklerin daha hızlı çıkarılması, güven sorununun aşılması, ertelenen fuarlar gibi konulara değinerek bunlara öncelik verilmesinin yerinde olacağını kaydettiler.

ETO Başkanı Metin Güler ise adeta İkinci Kurtuluş Savaşı verildiğini belirterek, son dönemde vergi ve teşviklerle ilgili yapılan düzenlemeleri olumlu bulduklarını vurguladı.