Esnafa hem kredi hem danışmanlık

Türk bankacılık sektörü son dönemde esnaf için hizmetlerini farklılaştırıyor. Esnafın özelikle nakit akış sorunlarını çözen ürünlere odaklanan bankalar danışmanlık hizmeti de veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

33-002.jpgÜretimi destekleme misyonu ile son yıllarda başta KOBİ olmak üzere işletmelere yönelik pek çok ürün tasarlayan Türk bankacılık sektörü son dönemde esnaf için de hizmetlerini farklılaştırıyor. Esnafın özelikle nakit akış sorunlarını çözen ürünlere odaklanan bankalar danışmanlık hizmeti de veriyor.

DÜNYA’nın hazırladığı ‘Esnaf Kredileri’ bölümünde bankaların bu kesime yönelik kredi ve hizmetlerine yer verildi. Ağustos itibariyle 244 milyar TL’lik KOBİ kredilerinin 63.9 milyar TL’si mikro, 76.8 milyar TL’si küçük ve 103.3 milyar TL’si ise orta büyüklükteki işletmelere akmış durumda.

Garanti’den esnafa 1 günde 20 bin TL’ye kadar kredi

Garanti Bankası’nın karttan, sigortaya, finansmandan danışmanlık hizmetlerine kadar esnafa uçtan uca tam destek sağladığını anlatan Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, önümüzdeki dönemde teknoloji desteklerinin de geleceği sinyalini verdi.

KOBİ’lerin büyük bir bölümünü oluşturan esnaf için esnek ödeme koşulları içeren finansman kaynaklarıyla, bilgiye doğrudan ulaşabilecekleri ve yönlendirilebilecekleri kanalların büyük önem taşıdığını söyleyen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere,  “Esnaf müşterilerimize özellikle nakit akışlarını kontrol etmelerini sağlayacak uygun koşullu krediler sunuyoruz. Esnafımızın, kendilerine özel hazırladığımız kredi sürecimizle sadece kimlik belgeleri ile 1 günde 20.000 TL’ye kadar kredi kullanmalarını sağlıyoruz” dedi.

Garanti Bankası’nın esnafa yönelik hazırladığı finansal ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi veren Karadere, yakın zamanda Anadolu’nun farklı şehirlerinde düzenledikleri Esnaf’a Fırsat Şenliği kampanyaları ile finansman ihtiyacı olan esnafa 50 bin TL’ye kadar 36 aya varan vadelerle uygun koşullarda kredi imkanı sunduklarını da anlattı. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere, esnafa yönelik ürünleri hakkında şu bilgileri verdi:

TEKNOLOJİK İŞBİRLİKLERİ GELECEK: Özellikle esnafımızın teknolojiden daha fazla faydalanabileceği işbirlikleri sunacağız. Hedefimiz, esnafın özellikle sürdürülebilirlik, müşteri kazanımı ve talep yaratma konusundaki ihtiyaçlarına yönelik olarak doğrudan ya da dolaylı olarak geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizi, “Esnafın Gelecek Garantisi” temasıyla, Anadolu da dahil olmak üzere ülkemizin her yerindeki esnafa ulaştırmak. “Esnaf’ın Gelecek Garantisi” olarak, sektör ayrımı gözetmeksizin tüm esnafımızın farklılaşan ihtiyaçlarına yönelik ürünler tasarlamaya devam edeceğiz.

HIZLI POS HİZMETİ VERİYORUZ: Esnaf için, verimliliğin ve yaratılan katma değerin artırılması, kritik önem taşıyor. Bu bakımdan esnaf özellikle hızlı ve kolay çözümlere ihtiyaç duyuyor. Türkiye’de POS sahibi her 3 işyerinden birinin tercihi olan üye işyeri ağımızla esnafın ihtiyaç duyduğu her türlü POS hizmetini hızlı bir şekilde sağlıyoruz.

EASY KART ESNAFA BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK: Esnafın nakit sıkışıklığı yaşadığı dönemi daha rahat geçirmelerini sağlayacak yepyeni bir şirket kartı olan Easy’yi tasarladık. Easy, kart sahiplerine ekstre borcunu erken ödemeye %1 indirim, 20 güne kadar faizsiz geri ödeme ve uygun oranlarla kredilendirme imkanı sunarken, sektörel ihtiyaçlara yönelik çeşitli indirimler ve fırsatlardan da faydalanma imkanı sağlıyor.

ÇEKE MUADİL ÜRÜN, GARANTİ ÖDEME: Hizmet ve ticaret tarafında tüm sektörlerde kullanılabilen Garanti Ödeme; vadeli alım satım yapan esnafın, karşılıksız çek ve alacaklarını tahsil edememe gibi risklerini üstlenerek, ödeme ve tahsilat sıkıntılarına çözüm üretiyor.

‘Halden anlayan banka’ olmaya devam edeceğiz

[PAGE]

‘Halden anlayan banka’ olmaya devam edeceğiz

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Osman Demren, banka olarak esnafa yönelik kredilerin vade ve faiz oranlarında özel bir hassasiyet gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini söyledi.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Osman Demren, “Banka olarak her zaman esnafımızla bir bütün olduğumuzu yineliyoruz. Esnafımız ile aramızdaki bu bütünlüğün öneminin farkındayız. Aynı şekilde esnafımızı da bu birlikteliği çok önemsemekte ve değer vermektedir. Esnafımızın geleceği için onların ‘halinden anlayan banka’ olarak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

VakıfBank olarak esnafa yönelik kredilerin vade ve faiz oranlarında özel bir hassasiyet gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini kaydeden Demren, esnafın da 2014 yılında güçlü ekonomik yapı içerisinde büyüme iştahını sürdüreceğini ve kredi talebini canlı tutacağını düşündüklerini belirtti. Demren, “Genel olarak, geldiğimiz süreçte esnafa kullandırılan kredilerin faiz ve vade yapısında geçmişe göre oldukça önemli imkanlar sunulmaktadır. Biz bu konjonktürde VakıfBank olarak esnafımıza yönelik kredilerin vade ve faiz oranlarında özel bir hassasiyet göstermekteyiz ve göstermeye de gayret ediyoruz” diye konuştu. Demren, DÜNYA’nın sorularına şu cevapları verdi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ: VakıfBank kurulduğu günden bugüne kadar, esnafımızın en yakınında yer alarak onların halinden en iyi anlayan banka misyonunu sürdürmektedir.Esnaf camiasının kültürünü misyon edinerek onlara özel bankacılık hizmetleri geliştirerek ihtiyaçlarının en uygun koşullarda, hızlı, etkin ve kaliteli bir şekilde karşılanması konusunda önemli çözümler sunmaktayız. Burada önemli olan sürdürülebilir büyümeye destek veren ürünleri geliştirmek ve bunlara erişimi kolaylaştırmaktır. Hedefimiz, bankaolarak esnafımızın büyümesinde en büyük desteği vermek ve bu yönde üzerimize düşeni yapmaktır.

ÜÇ FARKLI KREDİ SEÇENEĞİ: Bankamız, son olarak “Esnafın Halinden Anlayan Kredi Paketi” ile esnafımıza “Mini, Standart ve Masrafsız” şeklinde 3 farklı kredi seçeneği sunmaktadır. Mini Kredi paketi ile 10.000 TL’ye kadar 24 aya varan vade ve uygun faiz oranları ile esnafa düşük miktardaki ihtiyaçlarını düşük faiz oranıyla finanse edebilme avantajı sağlanmaktadır. Standart Kredi’de ise kredi kullandırım limiti bulunmadan 60 aya kadar vade ve avantajlı faiz oranları ile küçük ve orta ölçekteki esnafın her türlü nakit ihtiyacı karşılanmaktadır. Kredi kullanırken masraf ödemek istemeyen VakıfBank müşterisi esnaf ise, Masrafsız Kredi seçeneğinden de faydalanabilmektedir. Pakette yer alan tüm krediler ayrıca esnek ödeme planlarına sahiptir. Her 12 ayda toplam 4 aya varan taksit erteleme özelliğiyle de “Esnafın Halinden Anlayan Kredi Paketi”, beklenmedik durumlarda esnafın “halinden anlamaktadır”.

“KOBİDOST Esnaf Sektör Paketi” ile esnafa özel taksitli ticari kredi, işyeri edindirme, ticari araç alım, spot – rotatif gibi kredi türleri ile ticari kredili bankomat, teminat mektubu, çek, pos vb. ürünler de bir arada sunulmaktadır. Ayrıca araç ve plaka yenileme, hat bedeli ile araç bakım-onarım giderlerinin finansmanında kullanılmak üzere “Plaka Kredisi” hizmeti sunmaktadır.

ÇEK KAMPANYASI DÜZENLEDİ: Yakın dönemde bankamızdan, 2013 yılında ilk defa çek karnesi alan ya da çekini tahsile veren KOBİ esnafımıza, KOBİ ödeme çeki ve KOBİ tahsil çeki şeklinde “KOBİ Çek kampanyası” ile “Esnafa Çifte Bayram Kredisi” düzenlenmiştir. Bunun gibi örneklerin olduğu çalışmaları önümüzdeki dönemde de uygulamayı düşünmekteyiz. Ayrıca “KKB Risk ve Çek Raporu Sorgu Sistemi’ne erişim sağlamıştır.

20 bin çiftçi ve esnaf ilk kez bankacılıkla tanıştı

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız bankanın misyonu doğrultusunda 2008 yılında Türkiye’de ilk kez esnafa ve mikro işletmelere özel bir kredilendirme süreci oluşturduklarını belirterek “Nakit akışına dayalı yürütülen bu süreç ile bugüne kadar Türkiye genelinde 20 bin esnaf ve mikro işletme ilk kez bankacılıkla tanıştı” dedi. Bu çalışma kapsamında bugüne kadar 122 milyon euro da kredi kullandırdıklarını belirten Yıldız,  bugün, 450 bine yakın esnaf ve mikro işletme müşterilerine aktif olarak hizmet verdikleri bilgisini de paylaştı.

Bu yılın şubat ayında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde  TESK desteğiyle başlattıkları ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesiyle her ayın 15’inin ‘esnafın günü’ olduğuna işaret eden Yıldız, “Projenin uygulanmaya başladığı 15 Şubat’tan bu yana Türkiye genelinde 380 esnaf odası ile ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü imzalandı.

Bu proje ile ülke çapında yaklaşık 206 bin esnafa ulaşıldı. Her ayın 15’inde Anadolu’da bir ile gidilerek, orada esnaf odaları ile ‘Esnafın Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Yeni bir kart geliyor

Yıldız, proje kapsamında ilerleyen günlerde tedarikçi ya da üretici firmalar ile esnaf arasındaki ticareti hızlandıracak, yeni bir platform oluşturacaklarını da kaydetti.

Yıldız, ayrıca “Bu yıl içinde hem nakdi hem gayri nakdi kredi limitini içinde barındıran esnaf ve küçük işletmelere yönelik bir kartı da hayata sokma planımız bulunuyor” diye konuştu.

Esnaf kardeşliğini ön plana alan Akbank ‘olduğunda öde’ diyor

[PAGE]

Esnaf kardeşliğini ön plana alan Akbank ‘olduğunda öde’ diyor

Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, çalışmalarını müşterilerine değer yaratmak üzere sürdürdüklerini söyleyerek, ‘Esnaf Kardeşliği’nin de bu stratejinin en yalın ve samimi ifadesi olarak hizmet anlayışlarını yansıttığını kaydetti.

“Türkiye’de esnaflık yalnızca bir meslek değil aynı zamanda bir kültür” diyen Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Esnaf olmak demek dürüst, samimi ve çalışkan olmak demek. Esnafın bankasından beklediği şey de aynı samimiyet ve güven duygusu” dedi. Akbank olarak kendilerinin de onlar gibi düşündüğünü ve çalışmalarını müşterilerine değer yaratmak üzere sürdürdüklerini söyleyen Oğuz, ürünlerini yalnızca esnafın ihtiyacını karşılayacak şekilde değil aynı zamanda onunla aynı dili konuşup, aynı kültürün bir parçası olacak şekilde tasarladıklarını ifade etti. Oğuz, Akbank’tan “Esnaf Kardeşliği”nin de bu stratejinin en yalın ve samimi ifadesi olarak hizmet anlayışlarını yansıttığını dile getirerek, tüm ürünleri bu kardeşlik duygusuyla esnafın hayatını kolaylaştırmak için geliştirdiklerini söyledi.

 Son olarak “Akbank’tan Esnaf Kardeşliği” adı altında “Olduğunda Öde Kredisi”ni hayata geçirdiklerini söyleyen Bülent Oğuz, “Bildiğiniz gibi, esnafın ödeme ve tahsilat dönemleri yaninakit  akışı ticari ve kurumsal firmalar gibi çok öngörülebilir değil. Dolayısıyla bu noktada hem krediye ihtiyaç duyuyorlar hem de kredi geri ödemelerini kazançlarına göre yapma esnekliğine sahip olmak istiyorlar. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak biz de esnafımızdan öğrenerek, esnafımıza özel, ‘Olduğunda Öde Kredisi’ni hazırladık. Olduğunda Öde Kredisi’nden yararlanan esnaf, kredinin vadesi içinde istediği zaman ve istediği tutarda anapara ödemesi yapabiliyor. Esnafımıza,  ‘kredini bugün al, paran olduğunda geri öde’ diyoruz. Böylelikle, nakit akışlarına göre “az yada çok” geri ödeme imkanı sağlıyoruz” açıklamasını yaptı.

KOBİ’NİN YÜZDE 70’İ ESNAF: Haziran 2013 itibarıyla, sektörün TL cinsinden nakdi KOBİ kredi tutarı Aralık 2012’ye göre % 15 artarken, Akbank KOBİ Bankacılığı’nın TL nakdi kredi tutarı aynı dönemde % 33 artış gösterdi. Akbank olarak ilk altı ayda 400 bin aktif KOBİ’ye 8.5 milyar TL kaynak aktardık. KOBİ müşterilerimizin %70’i esnaf. İlk altı ayda esnaf müşterilerimize 3 milyar TL kredi kullandırdık.

ESNAF DESTEK PAKETİ İLE UYGUN AVANTAJLAR SUNUYORUZ: Esnaf müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak üzere birçok ürün ve avantajı birarada sunan “Esnaf Destek Paketi”nioluşturduk. “Esnaf Destek Paketi” kapsamındaki Esnaf Destek Kredisi ile esnafların 100.000 liraya kadar olan finansman ihtiyaçlarını nakit akışlarına uygun esnek ödeme planı ile karşılıyoruz. 24 aya varan vade ile sunduğumuz 25.000 liraya kadar olan finansman seçeneğinden ise esnaflar, çok özel faiz oranlarıyla yararlanabiliyor. Pakette, mal alımı ve diğer ödemeleri için çek karnesi; kredi kartı ile yapacakları tahsilatlar için POS hizmetleri; ödemelerin gününde ve otomatik gerçekleştirilmesi için otomatik ödeme talimatı; vergi, SGK benzeri yasal ödemeler gibi birçok ürün ve hizmet de yer alıyor.

SEKTÖRDE İLK UYGULAMA BAŞLATTIK: Toplam 50 bin liraya kadar kullanabilecek “Anında Kredi Paketi” ile KOBİ Bankacılığında sektörde ilk olan bir uygulamayı başlattık. Bu paket ile başvuru ve kredi değerlendirme süreçlerini kolaylaştırarak, KOBİ’lere en kısa sürede en uygun çözümü sunmayı amaçladık. Artık KOBİ’ler yoğun iş temposunda işyerlerinden ayrılmaya gerek kalmadan yalnızca bir SMS’le Taksitli Ticari Kredi, Ticari Artı Para, Axess Business ve Çek Karnesine birden başvurabilecek.

EVDEKİ  ALTINI GETİRENE TİCARİ KREDİ KULLANIMI: Ayrıca birikimlerini altın olarak tutan müşterilerimizi düşünerek altına dayalı olarak geliştirdiğimiz “Esnafa Altından Kredi”yi Türkiye ekonomisinin itici gücü olan tüm KOBİ’lerin kullanımına sunduk. Evde, banka ya da şirket kasalarında bekleyen altınlarını Akbank Altın Hesabı’na yatıran KOBİ’ler, kefilsiz, çok uygun ve avantajlı koşullarda “Esnafa Altından Kredi”yi Taksitli Ticari Kredi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilecekler. Teminat olarak sayılacak Akbank Altın Hesabı da müşterilerimize bir yandan kazandırmaya devam edecek. 

Halkbank, OTS ile esnaf ve markaları buluşturacak

[PAGE]

Halkbank, OTS ile esnaf ve markaları buluşturacak

Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, Ortak Tedarik Sistemi (OTS) ile esnaflarla farklı sektörlerden büyük markaları buluşturarak köprü vazifesi üstleneceklerini söyledi.

Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, “Esnaf ve sanatkârlarımız özelinde mal alımlarında ve kişisel harcamalarında kolaylık sağlayacak ve birçok ek avantaj getirecek Esnafkart ürünümüzü de çok yakında müşterilerimizin kullanımına sunacağız” dedi. Ayrıca, Ortak Tedarik Sistemi (OTS) olarak adlandırdıkları ve esnaflarla farklı sektörlerden büyük markaları buluşturdukları yeni bir tedarik kanalını hizmete sunmayı planladıklarını söyleyen Aksel, “Halkbank olarak bu sistem ile müşterilerimizin, özellikle ticari araç ve mal alımlarına yönelik ihtiyaçlarını uygun ve cazip koşullarda temin edebilmelerine imkan sağlayarak, esnaflarımız ile sektörde söz sahibi firmalar arasında köprü vazifesi üstleniyoruz” dedi. 

9 AYDA 5 MİLYAR LİRA KREDİ KULLANDIRDIK: Bankamız yılın ilk 9 aylık döneminde 120 bin esnaf ve sanatkâra yaklaşık 5 milyar TL kredi kullandırdı. Yaklaşık 280 bin esnaf ve sanatkâra, Hazine destekli krediler ile birlikte kullandırdığımız toplam kredi tutarı ise 9.8 milyar TL oldu.

ESNAF PAKETLERİ: Esnaflara özel ürün ve hizmetlerimiz arasında Hazine Faiz Destekli Esnaf Kredileri ve Halk Esnaf Kredi Paketi yer alıyor. Bu kredilerimiz ile 5 yıla kadar vade ve yıllık yüzde 4’ten başlayan faiz oranları ile 125 bin TL’ye kadar işletme kredisi, 300 bin TL’ye kadar yatırım kredisi kullandırıyoruz. Ayrıca işletme sermayesi ve yatırım ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, uygun ödeme imkânlarının sunulduğu dönemsel taksitli, aylık ya da 3 aylık eşit taksitli “Halk Esnaf Destek Paketi” kapsamında ayrıcalıklı krediler sunmaya devam ediyoruz.

Halk Esnaf Destek Paketini; Ticari Taşıt Kredisi, Plaka / Hat Kredisi, Ticari Kullanım Amaçlı Gayrimenkul Alım Kredisi, POS’tan İşletme Kredisi, Esnaf Acil Destek Sigortası, Esnafın İşyeri Sigortası, Business Kart, Dost Hesap, Esnaf POS ve yakın zamanda çıkartacağımız ESNAFKART gibi ürünlerle destekliyoruz.

Geçen yıl hayata geçirdiğimiz KOBİKART uygulaması ile KOBİ’lere özel tasarlanmış, KOBİ’lerin yükünü hafifleten, çeksiz, senetsiz, esnek vade seçeneği ve daha birçok özelliği ile kesintisiz ticaret imkânı sağlayan bir kart piyasaya sunduk.

İNTERNET SİTEMİZİ YENİLEDİK: Bankamızın KOBİ’lere özel olarak hazırladığı www.halkbankkobi.com.tr internet sitemizi yeniledik. Bankamız, yenilenen internet sitesinde, KOBİ’lerin danışmak istedikleri konularla ilgili ücretsiz bilgi alabilecekleri “Uzmanına Danışın” platformunu hizmete açtı.

DenizBank’tan ‘Hafta Sonu Faizsiz Kredi’

DenizBank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, “2013 yılının ilk 8 ayında KOBİ’lerimize 3,5 milyar dolar kaynak aktardık” dedi.

DenizBank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, hafta sonu faizsiz kredi hizmetini başlattıklarını açıkladı. Gökhan Sun, esnafın ödemelerini genelde hafta sonu  yaptığından hareketle, geliştirdikleri ürünü anlatırken “Esnafımızın ödemelerini ve faizini dert etmesin, hafta sonu ödemeleri için parayı cuma gününden ATM’lerimizden kullansın, hafta sonu işini görsün, pazartesi günü kullandığı tutarı yine herhangi bir Denizbank ATM’sinden yatırsın ve hiçbir masraf, komisyon, faiz ödemeden bu imkândan faydalansın istedik” değerlendirmesinde bulundu.

Sun, cuma, cumartesi ya da pazar günleri ATM üzerinden İşletme Kart’la çekilen naktin pazartesi faizsiz, masrafsız, komisyonsuz şekilde ATM üzerinden geri yatırılabildiğini anlattı.

Sun ayrıca müşterilerinin finansman ihtiyaçlarını  karşılamaya yönelik olarak geliştirdikleri “Büyük düşünen KOBİ’ye büyük destek”  kredisi ile piyasada mevcut benzer kampanyalar arasındaki en rekabetçi vade ve faiz oranlarını sunduklarını da söyledi. DenizBank, KOBİ’lerin 1 milyon TL’ye kadar kredi taleplerini 10 yıla varan vadeler ile karşılıyor.

Gökhan Sun, “2013 Eylül sonu itibarıyla KOBİ’lerimize kullandırdığımız kredilerde, sektör ortalamasının üzerinde, %50 oranında büyümüş durumdayız. 2013 yılının ilk 8 ayında KOBİ’lerimize 3,5 milyar dolar kaynak aktardık” dedi. KOBİ müşteri sayılarının da %8 yükselerek 830 bine ulaştığını belirten Sun, DenizBank olarak, yaklaşık 700 şube ile Türkiye’nin her yerinde KOBİ’lere hizmet verdiklerini dile getirdi.

Sun, geniş kapsamlı ürün seçeneği sunan İşletme Kart’ın 275 bin adet kullanıcıya ulaştığını da bildirdi. Sun, DÜNYA’nın sorularını yanıtladı.

KOSGEB ONAYI ALAN İŞLETMEYE KREDİ VERİYORUZ: Geçmişte KOBİ’ler KOSGEB tarafından onaylanan projelerini ilk aşamada finanse etmek zorunda kalırken, yeni uygulama ilebirlikte  KOSGEB onayını aldıktan sonra DenizBank’a müracaat etmeleri halinde onay aldıkları proje bedeli kadar kredi kullanabiliyor; proje bittikten sonra da kredilerini KOSGEB’den gelen bedeller ile kapatabiliyorlar.

İş Bankası 1.800 esnaf odası ile işbirliği yaptı

[PAGE]

İş Bankası 1.800 esnaf odası ile işbirliği yaptı

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, banka olarak, esnaf ve sanatkâr odaları, birlik, dernek gibi kuruluşlarla anlaşmalar yaparak esnafın ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlamak ve sorunlarına en doğru çözümleri üretebilmek için çalıştıklarını kaydetti.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, “Şimdiye kadar ülke genelinde faaliyet gösteren 3.000’i aşkın Esnaf Odasından 1.800’ü ile anlaşma yaptık” dedi.

İşini geliştirmek ve artan rekabet ortamına uyum sağlamak için finansman ihtiyacı duyan esnaflara inovatif yönü de olan finansal ürün ve hizmetler sunduklarını anlatan Suat İnce, şu bilgileri verdi:

ESNAFA YÖNELİK ÜRÜNLER: Kendi İşim Kredisi, Vadematik Kartı ve Karşılıklı Çek uygulaması inovatif ürünlerimizden sadece bir kaçı. Esnaflara uygun faiz oranlarıyla sunulan Kendi İşim Kredisi ile teminat kolaylığı sağlarken, Vadematik kartımız ile ticari mal almak isteyen esnafların alım bedellerini anında ya da sonradan vadelendiriyor ve işletmelere taksit imkânı sunuyoruz. Karşılıklı Çek uygulamamız ile müşteri çeklerine bankamız teminatı getirilerek teminat konulan çeklerin karşılıksız olması imkânsız hale geliyor. Çek keşide edilen firmalar ise çek yaprağı özelindeki teminatı sorgulayabiliyor, çekin İş Bankası güvencesi altında olduğunu görebiliyor. Esnaflara sadece münferit ürün ve hizmetlerle değil Esnaf Destek Paketimiz ile de destek oluyoruz.  Esnaf ve sanatkârların büyük bir bölümü taşımacılık sektöründe faaliyet gösteriyor. Türkiye genelinde kayıtlı yaklaşık 2 milyon esnafın önemli bir bölümünü oluşturan hatlı minibüs, halk otobüsü, taksi sahibi ve servis işletmecilerine özel Şehir İçi Yolcu Taşımacılığı Paketimiz ve özel kredimizle finansman sağlıyoruz. 

NAKİT AKIŞA DAYALI DESTEK: Dönemsel gelir elde eden, faaliyet gösterdikleri sektör veya yöre nedeniyle aylık düzenli nakit akışına sahip olmayan ve/veya yılın belli dönemlerinde nakit akışlarının yoğunlaşmakta olduğu sektörlerdeki esnaf müşterilerimize esnek geri ödemeli taksitli ticari kredi ürünlerimizi sunuyoruz. Anaparası ve faizi kredinin vadesinden önce tamamen ödenmek koşuluyla Erken Kapama Özellikli Spot Kredi ürünümüzle de faizi vade sonuna kadar sabitleyebiliyoruz.

DANIŞMANLIK DESTEKLERİ DE VERİYOR: İş Bankası olarak aynı zamanda tecrübe ve bilgi birikimini paylaşan çözüm ortağı olarak hareket ediyoruz. Gerek İş’te KOBİ internetsitemizle gerekse de birebir temaslarımızla, düzenlediğimiz toplantılarla müşterilerimizin taleplerini ve ihtiyaçlarını anlık olarak tespit edebiliyoruz.

KÜÇÜK İŞLETMELER İLAN VEREBİLİYOR: İŞ’TE KOBİ’nin KOBİ Pazarı bölümünde, üyelere ücretsiz olarak tanıtım ve farklı kategorilerde ilanlar verme fırsatı sunuyoruz. Hâlihazırda yaklaşık 8.200 firma KOBİ Pazarı’nda yer alıyor ve tanıtım faaliyetinde bulunuyor. İŞ’TE KOBİ yenilikçi SUNUMATİK uygulamasını iç ve dış pazarda kullanan firma sayısı da 3.800’e ulaştı.

Sadece bankacı değil ‘danışman banka’yız

[PAGE]

Sadece bankacı değil ‘danışman banka’yız

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, hizmet verdikleri tüm segmentlerde sadece bankacı değil ‘danışman’ banka anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi. Turgut Boz, “KOBİ Bankacılığı alanında başarıyla hayata geçirdiğimiz ‘Danışman  Banka’ yaklaşımını hizmet verdiğimiz tüm alanlarda uyguluyoruz. Küçük esnaf ve işletmelerin de ‘Danışman Bankası’ olarak, onların gelişimi ve büyümelerine yönelik katkıyı bu anlayış doğrultusunda sunuyoruz. Küçük esnaftan zanaatkara, ticaret ve mühendislik odalarına kadar pek çok profile hizmet verirken koyduğumuz hedef temelde hep aynı: Esnafın danışman bankası olmak. Verdiğimiz tüm hizmetleri de bu yaklaşım çerçevesinde sunuyoruz. Biz TEB olarak bir yandan işletmelerimize ‘Bankacı’ şapkamızla finansman desteği sunarken, diğer yandan ‘Danışman Banka’ şapkamızla bu desteği doğru kullanabilmesi için yol göstermekteyiz” dedi.

GİRİŞİM EVLERİ’NİN SAYISI ARTACAK: Danışmanlık hizmeti almak isteyen girişimcilerimiz için İstanbul’da açtığımız TEB Girişim Evi’ne oluyor. İsteyen girişimci ihtiyaç duyduğu konularda danışmanlık ve mentorluk hizmeti alırken, isteyen TEB Girişim Evi’nde her hafta yapılan eğitimlere katılıyor. TEB Girişim Evi’nin içindeki Kuluçka Merkezimiz ise isteyen girişimcilere fiziki çalışma ortamı da sunuyor. Kuluçka Merkezi’nden 25’i sürekli, 25’i ise dönemsel olmak üzere 50 civarında girişimcinin yararlanmasını hedefliyoruz.  İ

BİLDİRİMDE BULUNAN PRATİK PAKET: KOBİ Destek Paketleri, küçük işletmelerimiz dahil tüm müşterilerimizin en çok kullandığı çek, EFT, havale gibi işlemler belli adetler bazında paketlenerek satışa sunuluyor. Bu paketle müşterilerimiz yapacakları toplam masraf ödemesini en başta bilirken, paket süresi boyunca paket içeriğindeki işlem ücretleri için belirtilen avantajlardan faydalanabiliyor. KOBİ Destek Paketleri kapsamında üç farklı paket seçeneğimiz mevcut; Kredili Destek Paketi, Günlük Destek Paketi ve Sanal Destek Paketi.TEB Pratik Haberci, müşterilerin bilgi almak istediği ürünler hakkında tüm önemli bilgileri  SMS veya e posta yoluyla ulaştırıyor.

ABank’ta KOBİ’nin payı yüzde 60

ABank Perakende Bankacılık Grup Müdürü Oğuz Korkmaz, 2013 yılının ilk yarısında da  ekonominin lokomotifinin KOBİ’ler olmaya devam ettiğini söyleyerek,”Bankamızda toplam kredilerin %60’ı KOBİ kredilerinden oluşmaktadır” diye konuştu. Korkmaz, KOBİ’ler tarafından en çok firmaların nakit akışı dikkate alınarak hazırlanmış ötelemeli krediler ve sektörel paketlerin ilgi gördüğünü anlatarak “Bayi ve satış noktalarına özel çözümler sunan ticari kartımız hayata geçmiştir. Bu kapsamda farklı markalarla çalışmalarımız devam etmektedir. Sıfır Faizli Teknoloji Yatırım Kredisi ile Arena bayi ve son kullanıcılara özel faizsiz kredi;  evini, iş yerini getirene hızlı kredi modelleri; ihracatçı destek paketleri; teminat sıkıntısı yaşayan KOBİ’ler ve esnaf için Kredi Garanti Fonu (KGF) kaynaklı krediler; turizmcilere özel paketler; kadın girişimcilere özel çözümler sunmaktayız” dedi.

E-FATURA VE KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ YOLDA: Destek, hibe ve teşviklerine yönelik çözümler; E-Fatura’nın eylül ayında hayata geçmesi ile e-faturaya özel çözümler; iş yeri Kentsel Dönüşüm kredisi yeni dönemde KOBİ ve esnafın hizmetine sunulacaktır. Ayrıca Bankamız ile yeni çalışmaya başlayacak KOBİ’lerimize özel fırsatların yer aldığı bir Hoşgeldin Paketi de hayata geçmiştir. Ana amacımız ise, esnaf ve KOBİ’lerin tüm ihtiyaçlarına yönelik ayrıcalıklı bankacılıklı hizmet sunmak. 

Anadolubank, AYB’den kredi alacak, İşletme Kart çıkartacak

Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, esnaf ve küçük işletmeler için Anadolubank İşletme Kart alt yapı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

vAnadolubank Hazine ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, Avrupa Yatırım Fonu ile görüşmelerinin sonuçlanmak üzere olduğunu söyledi. Atakan, esnaf ve küçük işletmelerin kısa vadeli nakit ihtiyaçlarını karşılamak, cari hesaplarına ve pos hesaplarına daha hızlı ulaşabilmelerini sağlayacak çok  amaçlı kullanabilecekleri, Anadolubank İşletme Kart alt yapı çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

HER GEÇEN GÜN PAYIMIZI ARTIRACAĞIZ: Sağlık sektörü, eczaneler, özel doktor muayenehaneleri ve kliniklerin ihtiyaçlarını düşünerek hazırladığımız Sağlık Paketini, özellikle esnaf ve küçük/orta işletmelere yönelik sermaye desteği alabilecekleri uzun vadeli taksitlerle geri ödeme yaparak işletmelerini geleceğe taşıyacak Konutu Sermaye Yapan Kredi Paketini, yine organize sanayi bölgelerinde bulunan esnaf ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış Organize Sanayi Paketini, KOSGEB’den faydalanmak isteyen esnaf için süreç içinde kredi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri KOSGEB’e Geçiş Kredisi Paketini şubelerimizce pazarlaması sağlanmaktadır. Ayrıca KOSGEB’in desteklediği Eş Finansman Kredisine imzaatarak  KOSGEB’e üye tüm esnaf ve KOBİler için pazarlama araçları oluşturarak, sektörde her geçen gün payımızı arttırmaya devam etmekteyiz.

Kuveyt Türk’ten ‘Sağlam Finansal Kararlar’ toplantısı

Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, KOBİ’lere yönelik “Sağlam Finansal Kararlar” adı altında finansal danışmanlık sempozyumları düzenlediklerini söyledi.

Her biri katılım bankacılığı prensiplerine uygun hazırlanmış Kuveyt Türk’ün ürünleri hakkında da bilgi veren Mehmet Oral, makine ve leasing firmalarıyla birlikte kampanyalar oluşturduklarını en son İhracat Finansmanı ürününü KOBİ müşterilerinin hizmetine sunduklarını da anlattı. Oral, Vadeli İhracat Akreditifleri işlemlerinin yapılacağı ürünlerinin katılım bankaları arasında bir ilk olma özelliğini taşıdığı bilgisini de verdi. KOBİ’lerin şirket harcamaları için yeni bir ‘Business Plus’ işletme kartı oluşturduklarını da hatırlatan Oral, yeni kartın özelliklerini arasında peşin alımlarda taksitlendirme, ileri vadeli tek ödeme, ödemesiz dönemli taksit, kar payı indirimi olarak sıraladı. Oral, “Alt yapısını yeniledikleri DTS / DBS ürünlerinin de alt bayilere ödeme kolaylığı sağlayarak ana firmaya da banka tarafından ödeme garantisi sağlanmaktadır” dedi. Sat – Geri Kirala ürünlerini de şöyle anlattı: “Finansal kuruluşlar leasinge konu mallar aracılığıyla piyasaya fon sağlayabilmektedir.”

Mehmet Oral, yazarkasa POS entegrasyonu geçiş süreçlerinin tamamlandığını da ifade ederek “Sanal pos yazılımımız oluşturulmuştur. Kendi yazılımımıza sahip olan ve ücretsiz olarak sunacağımız Kuveyt Türk Sanal POS ‘u hizmeti sunmaktayız bununla birlikte Döviz POS ürünümüzde son aşamaya gelinmiştir” açıklamasında bulundu.

Yapı Kredi, 200 bin esnafa 6 milyar lira kredi verdi

[PAGE]

Yapı Kredi, 200 bin esnafa 6 milyar lira kredi verdi

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Pazarlama Grup Direktörü Mehmet Cemalcılar, hedeflerinin ürün ve hizmetlerle daha fazla sayıda esnafı desteklemek olduğunu söyledi.

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Pazarlama Grup Direktörü Mehmet Cemalcılar, bugüne kadar 200 bine yakın esnaf müşterilerine 6 milyar TL’ye yakın finansman sağladıklarını söyleyerek, hedeflerinin, ürün ve hizmetlerle daha fazla sayıda esnaf müşteriye finansman sağlayarak çalışmalarını desteklemek olduğunu söyledi.

 Yapı Kredi olarak esnafın ekonominin çok önemli bir kesimini oluşturduğunun bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Cemalcılar, “Her ölçekte müşteriyi destekleyen bir bankayız ve esnaflarımıza da “Hizmette sınır yoktur” anlayışımız doğrultusunda ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan ürün ve hizmetleri sunuyoruz. Yapı Kredi olarak ürün ve hizmetlerimizi müşterilerimizin ihtiyaçlarına, taleplerine göre geliştirmeye ve yenilemeye odaklanıyoruz. Önümüzdeki dönemde de esnaflara kredi desteği sunmaya devam edecek, müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiğimiz ürün ile kampanyaları sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

SIFIR FAİZLİ  KREDİYİ AL, 2014’TE ÖDE: Yapı Kredi olarak, kurulduğumuz günden bu yana esnaf ve zanaatkarlara destek olma hedefiyle onlara yönelik özel ürün ile hizmetler geliştiriyoruz. Nakit Destek Kredisi,  işletmelerin sermaye ihtiyacını karşılamak için kullandırdığımız bir ürün. Üst limitsiz bu kredi, 36 aya kadar vade ile aylık, 3 aylık ve 6 aylık taksitlerle veya 6 aya kadar ödemesiz olarak sunuluyor. Aynı zamanda yıl içinde esnafa özel olarak düzenlediğimiz dönemsel kampanyalarla esnaf müşterilerimize düşük faiz oranlarıyla avantajlı finansman sağlıyoruz. Ekim ayında başlattığımız Sıfır Faizli Esnaf Destek Kredisi kampanyasıyla müşterilerimize 10.000 TL’ye kadar 12 ay vadeli yüzde 0 faiz oranı ve 100.000 TL’ye kadar, 24 ay vadeli 0,99’dan başlayan faiz oranıyla finansman imkanı sunuyoruz.  Kredinin geri ödemesine ise 2014’te başlanabiliyor. Kampanya ile ilgili detaylı bilgiye web sitemizden ulaşılabilir.

Diğer bir ürünümüz olan Esnek Ticari Hesap, hesapta yeterli bakiye olmasa da belli bir limit içerisinde kredi avantajı tanıyor. Bu sayede müşterilerimiz, düzenli ödemelerini gecikme kaygısı olmaksızın son ödeme tarihinde Esnek Ticari Hesap’tan yapabiliyor. Esnaf müşterilerimize World Üye İşyerleri arasına katılmaları durumunda, üye işyeri fiyatlandırmalarından yararlanma imkanı da tanıyoruz.

Hırdavat, nalbur, toptan gıda sektörlerinde faaliyet gösteren esnaf müşterilerimize ise anlaşmalı firmalardan uzun vadeli taksitlerle her türlü ürün alımının sağlandığı, Trio Kart, Metro Club Card ve Bizim Profesyonel Kart da özel ürünlerimiz arasında bulunuyor.

ÇAM VE SEDİR PAKETİNE 150 BİN MÜŞTERİ ÜYE OLDU: Aynı zamanda Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) gibi bankalarla ortak yürüttüğümüz programlarımızla esnaf müşterilerimize uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak sağlıyoruz. KOBİ’lere özel olarak geliştirdiğimiz  ve esnaf müşterilerimiz tarafından da oldukça tercih edilen ürünlerimizden Çam ve Sedir paketlerimize bugüne kadar 150 binin üzerinde müşterimiz üye oldu. İşletmenin işlem hacmine göre, yıllık 1.000 TL’ye varan maddi fayda yaratıyoruz. Çam Paketi ile müşterilerimize 6 farklı ürüne tek seferde sahip olma imkânını sağlıyoruz. Sedir Paketi’ni ise daha yüksek işlem hacmi gerçekleştiren işletmeler için sunuyoruz.

‘BENİM PROJEM’ İLE DANIŞMAN OLUYORUZ: KOBİ’leri devlet destekleri hakkında bilgilendirmek, projelerini hayata geçirebilmeleri için uygun finansman imkanlarıyla buluşturmak üzere, Projes İş Geliştirme ile birlikte “Benim Projem” adında bir danışmanlık hizmeti veriyoruz. Koç Holding ile Koç Üniversitesi ortaklığında kurulmuş olan Inventram A.Ş. aracılığıyla ise KOBİ’lerin bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkan buluş ve yenilikçi ürünlerinin keşfi, korunması, değerlendirilmesi ve ticarileşme sürecini yönetiyoruz.KOBİ’lerin KOSGEB, TÜBİTAK gibi kurumlar tarafından sağlanan proje bazlı geri ödemesiz ve geri ödemeli destek programları konusunda ücretsiz ön bilgilendirme hizmetinin ardından sunduğumuz danışmanlık hizmetinin de gelişimlerinde önemli bir rol oynadığını gözlemliyoruz.

Türkiye Finans, 2014’te KOBİ’ye 700 milyon TL kredi vermeyi hedefliyor

[PAGE]

Türkiye Finans, 2014’te KOBİ’ye 700 milyon TL kredi vermeyi hedefliyor

Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, “Önümüzdeki yıl 700 milyon TL seviyelerine ulaşmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, İşletme Bankacılığı bünyesinde şu an için cirosu 500 bin TL’nin altında olan yaklaşık 130 bin müşteriye İşletme ve KOBİ portföyü ile hizmet verdiklerini söyleyerek, “Yılbaşında yaklaşık 50 milyon TL olan kredi büyüklüğü 2013 Eylül ayı itibarıyla 200 milyon TL seviyelerine ulaştı. Önümüzdeki yıl ise 700 milyon TL seviyelerine ulaşmayı hedeflemekteyiz” dedi.

İŞLETME BANKACILIĞI KURDUK: Türkiye Finans olarak ülkemiz ekonomisinin en önemli yapı taşlarından esnaf ve işletmelerin finansal ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap verebilmeyi, onların ihtiyaçları paralelinde ürünler geliştirmeyi oldukça önemsiyoruz. Bu nedenle 2013 yılı ocak ayında Bankamız KOBİ İş Ailesi içerisinde KOBİ Bankacılığının yanında İşletme Bankacılığını kurduk. İşletme Bankacılığının ana odağında esnaf ve işletmelerimiz yer almaktadır. Sektördeki toplam KOBİ kredilerinin %21’i mikro olarak ifade edilen ve cirosu 1 milyon TL’nin altında olan esnaf ve küçük işletmelerin kullandığı kredilerden oluşuyor.

Henüz yılbaşında kurulan İşletme Bankacılığında TESK ile yaptığımız işbirliği, geliştirdiğimiz kartlı ürünleri bir kredi kanalı haline getirme isteğimiz, şube dışı başvuru kanallarımızı artırma çalışmalarımız esnaf ve işletmelere yönelik üstlendiğimiz misyonumuzun ilk adımları oldu.

4500 ADET FAAL KART: Ticari kredileri kartlara yükleyerek müşterilerimize erişim ve kullanım kolaylığı sağladığımız Faal Kart ve Siftah Kart’ı, Mayıs ayı itibarıyla müşterilerimizin hizmetine sunduk. Kısa sürede 4.500 adetin üzerinde kullanıcıya ulaşan Faal Kart’ın risk bakiyesi 45 milyon TL’ye ulaştı.  Son 2 yılda POS cihazlarımızı daha ergonomik cihazlar ile değiştirerek yeniledik.  Paratik Ticari Kart hizmeti alan 40 binin üzerinde müşterimiz var.

ÇEK ÜRÜNÜ YOLDA: Esnaf için kritik öneme sahip çek karnesi ile ilgili nakit akışlarında nefes aldıracak ve onları rahatlatacak yeni çözüm önerileri gelecek. Önümüzdeki yıl şube dışı kanallardan kredi limit talepleri alınarak birkaç dakika içerisinde cevap verilecek şekilde yeni kanallar sunmayı planlıyoruz.

Finansbank, 100 bin işletmeye 4 milyar kredi verdi

Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, “2013 yılının son çeyreğine girdiğimiz bu dönemde ‘Bizce mümkün’ yaklaşımıyla müşteri odaklı faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz; Ekim sonu rakamlarına baktığımızda 100 binden fazla işletmeye toplam 4 milyar TL’lik nakdi kredi kullandırdık” dedi.

KREDİ GERİ ÖDEME GÜCÜNE BAĞLI ŞEKİLLENEN KREDİLER: Krediden nakit akışına bankamızda esnafa özel hizmetlerimiz bir dizi yelpazede sunulmaktadır. İşletme sermaye ihtiyacının taksitli geri ödemelerle şekillendirilebildiği kısa vadeli taksitli kredilerden yatırım için gereken daha büyük tutarlarda ve uzun vadelerde kredi türlerine, beklenmeyen kısa süreli nakit ihtiyacının karşılanabileceğini Kobi Nakit Hesaptan POS cirosu veya tahsil çekleri karşılığı kullanılabilecek avantajlı dinamik krediye finansman tarafından oldukça zengin ve müşterinin kredi geri ödeme gücüne bağlı şekillendirilebilecek kredi ürünlerimiz bulunmaktadır. Özellikle 7646 SMS hattımız ile müşterilerimize aynı gün için başvuru sonucunu iletebildiğimiz KOBİ Para Cep’te kredi ürünümüz  ile esnafın  50.000 TL’ye kadar kredi ihtiyacını hızla çözebilmekteyiz.

TAKSİTLİ TİCARİ KREDİLERDE YÜZDE 54 BÜYÜDÜK: 20 Eylül itibariyle Taksitli Ticari Kredi’lerde %8,5 pazar payına sahip bir bankayız. Bankamız içinde taksitli ticari kredilere önemli bir ivem sağlayan İşletme Bankacılığı’nın payı %56. Bu da hedef kitlemizin en çok kullandığı ürün olan taksitli ticari krediye işaret ediyor. Bu sene yılbaşından bu yana taksitli ticari kredilerde İşletme Bankacılığı olarak %54 büyüme ile pazardaki konumumuzu oldukça güçlendirdik.

FRANCHİSE SAHİBİ OLMAK İSTEYEN KOBİ’YE PAKET: Sıfırdan iş sahibi yapan Franchise paketi ile yıllık resmi cirosu 2 milyon TL’yi geçmeyen KOBİ’lere cazip koşullarla Franchise giriş bedelini yada sermaye ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir paket sunuyoruz. Bu paket kapsamında teminatsız olarak 52.000 TL’ye kadar 60 ay vadede; üzeri ihtiyaçlarda ise ipotek teminatlı 120 aya varan vadelerde uygun faiz oranları ile taksitli ticari kredi imkanı, avantajlı POS Fırsat Paketi, VadeKart ve maaş ödemesi gibi önemli konularda franchise işletmelerine ayrıcalıklar sağlıyoruz.

Bank Asya’da ticari oto paketi yolda

Bank Asya Ticari-KOBİ Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Demir, banka olarak “Asya KOBİ Projesi” ile esnaflara yönelik sundukları tüm hizmetleri, içerisine yenilikler de ekleyerek bu markanın altında topladıklarını kaydederek “İşyeri finansmanlarına yönelik paketimizi geliştirerek farklı avantajlar sunuyor olacağız. Esnafların faaliyetlerindeki likiditelerini uzun vadeli yatırımlar yerine faaliyetlerinde kullanmalarını sağlayacak ve büyümelerine destek olacak ticari faaliyetleri için Ticari oto finansmanı paketimizin hazırlıkları son aşamada. Esnafları ve çalışanlarını tasarrufa yönlendirmek amacıyla Bireysel Emeklilik endeksli bir paket hazırlığımız var. Nakit yönetimi ürünlerimizden POS kampanyamız ise devam ediyor. 2014 yılında bu alanda fark oluşturmak ve KOBİ’lerin farkında olmak misyonuyla çalışmalarımıza ve projelerimize devam ediyor olacağız. Yılsonuna kadar hayata geçmesini planladığımız STAR KOBİ ile de ‘danışman banka’ söylemini de tam anlamıyla hayata geçirmiş olacağız.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir