Etiyopyalı firma bakır çubukları satın alacak

Etiyopyalı firma topraklama çubuğu ve bakır yassı çubuk için Türk firmalardan fiyat teklifi istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Etiyopya’da alçak gerilim elektrik malzemelerini Avrupa’dan temin ederek toptancılığını yapmakta olan bir firma 1800 ad topraklama çubuğu ile 17.000 m bakır yassı çubuk için Türk firmalardan fiyat teklifleri almak istemektedir.

Etiyopya pazarında başarılı olmak için yerel distribütör ve acenta ile irtibata geçilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca uluslararası yardım ve finans kuruluşları tarafından sağlanan yardım ve kredilerle veya bizzat devletin kendi imkanlarıyla yapılan yurtdışı alımlarında tecrübeli distribütör veya acentelerle birlikte çalışılması özellikle ihalelerde etkili olmak ve bürokratik işlemlerin fazlalığı nedeniyle tavsiye edilmektedir. Etiyopya’da gerek gıda ve gerekse sanayi ürünlerinde kamu alımları önemli boyutlara ulaşmakta ve bu konuda işbirliği yapılan acenteler işlerin kolaylaşmasına yardımcı olmaktadırlar. Etiyopya pazarında tecrübeli ve tanınmış yerel distribütör ve acenta bulmak her zaman kolay olmamaktadır.

Etiyopya’ya ithal edilen malların CIF değeri üzerinden ad-volerem esasına dayalı olarak gümrük vergisi alınmaktadır. İthalat rejimindeki malların %96’sı ad-volerem esasa göre vergilendirilirken geri kalan bölüm gümrük vergisinden muaf tutulmuştur. Gümrük Tarife yapısı Etiyopya pazarına girişte bir engel olarak görülmemelidir. Çünkü gümrük vergilerinde eskiye oranla büyük indirimlere gidilmiştir. Genel olarak tekstil ürünleri, elektronik ürünler ile binek otomobillerin ithalatında uygulanan gümrük vergileri yüksek tutulmuştur. Yurt içinde üretimi bulunan mallarda yerli sanayii korumak amacıyla özellikle gümrük vergileri yüksek uygulanmaktadır.

Etiyopya’ya ithal edilen ürünlerden gümrük vergisinin yanısıra, ithalat, satış ve tüketim vergileri de alınmaktadır. İthalat vergisi ithal edilen malların CIF değeri üzerinden %3 olarak tahsil edilmektedir. Tüzel kişiliğe sahip kuruluşlar, devlet kurumları, kar amacı olmayan özel müesseseler brüt ödemeleri üzerinden %2 ithalat vergisine tabidir. Satış vergisi ithal ürünün neden yapıldığına bağlı olarak %5 ile %12 arasında değişmektedir. Tüketim vergileri ise mal bazında %10 ile %100 arasında değişmektedir. Ayrıca, %15 oranında muamele vergisi ile %1 oranında belediye vergisi bulunmaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear Sir/Madam
We ****** Electric established in Ethiopia since 2008 and works importing and distributing LV electrical materials from different EU countries.
And now after we got contact on Turkish exporter site for manufacturers of copper products
our company wants to give us the products of the following items .
1. Earthling Rod 16x2400mm with accessories= qty (1800pcs)
2. Flat copper 3x25mm =17000meter
please sir/madam offer us the prices with mentioned size of the above items.

http://turkishexporter.net/en/Leads/344445_copper-flat-bar-purchasing-request-from-ethiopia

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir