Finansal İK'ya yeni değerlendirme sistemi

ÜNLÜ & Co, yönetici ve çalışan arasındaki performans değerlendirme sistemini Türk yazılımı Poldy ile yeniden tasarladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hem kurumların hem de çalışanların performanslarının kârlılık ve ciro ile ölçüldüğü yatırım bankacılığı sektöründe, ÜNLÜ & Co Poldy İK'nın işbirliği ile 360 derece performans değerlendirme sistemini kurarak bir yeniliğe imza attı.  ÜNLÜ &Co, 360 derece performans değerlendirme sistemi ile çalışan memnuniyetini artırırken mali hedeflerin yanı sıra kişilerarası yetkinlikler ve yönetsel becerilerin de dikkate alındığı objektif bir değerlendirme yapısına kavuştu.

Yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi alanında Türkiye'nin  lider finansal platformu olan ÜNLÜ & Co, küresel İK sistemini Türk yazılımı Poldy ile yeniden tasarladı. Grubun toplamda altı şirket bünyesindeki 110 çalışanını kapsayan proje ile finansal İK alanına yenilikçi bir anlayış getiren ÜNLÜ &Co, yatırım bankacılığı alanında alışılagelmiş kârlılık, müşteri verimliliği, ciro ve benzeri finansal sonuçlara göre kurumsal ve bireysel performans değerlendirme sistemine kişilerarası yetkinlikler ve yönetsel becerileri de ekledi. Özellikle astlarının görüşlerinin dikkate alınmasını sağlayan Poldy İK projesini yöneten  ÜNLÜ & Co İK Müdürü Muhittin Zayas, şunları söyledi: "Sektörümüzdeki pek çok çalışanın iş yoğunluğu ya da sektörün getirdiği başka sebeplerden ötürü performans değerlendirmesine yeterince zaman ayırmadığını gözlemledik. Yöneticilerin kendi çalışanlarına vermeleri gereken geri bildirimlerde bile bazı sıkıntılar yaşanabiliyordu. Poldy ile birlikte kurduğumuz bu sistem ile hem yöneticilerin astlarını hem de astların yöneticilerini değerlendireceği bir altyapı getirdik. Bunu şirket politikalarımız ile de destekledik. Böylece firmamızdaki performans değerlendirme süreçlerinin optimize edilmeleriyle hem çalışanların kendi kariyer planlamalarında hem de şirketin insan kaynakları süreçlerinde bir iyileştirmeye imza attığımızı düşünüyoruz."

Asttan üste bilgi akışı arttı

360° performans değerlendirme sistemi ile çalışanlarının kurumdan, kendi yöneticilerinden ve diğer çalışma arkadaşlarından beklentilerini en doğru ve güvenilir yoldan öğrenebildiklerini kaydeden Zayas, "aşağıdan yukarıya iletişim ve bilgi akışının arttığını" ifade etti. Poldy sayesinde farklı kanallardan ve dağınık olarak elde edilen bilgilerin yerini, raporlanabilir ve sağlıklı verilerin aldığını vurgulayan Zayas, "Finansal hizmetler yasal düzenleme ve kuralların çok sıkı olduğu bir iş kolu. Bu nedenle bizim için iş sonuçları kadar mevzuata uyumlu hareket etmek de her kademedeki çalışan için önemli bir performans kriteri. Gerek standart performans değerlendirme uygulamasında, gerekse 360° performans değerlendirme uygulamasında şirketin bu yöndeki beklentilerini vurgulayan öğeler eklendi" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir