Fındık fiyatı yükselişini sürdürüyor

Ordu'da kabuklu fındık bugün 11,25 liradan işlem gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu'da serbest piyasada 10,50 liraya kadar gerileyen 50 randımanlı kabuklu fındık bugün 11,25 liradan işlem gördü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık fiyatının haftaya yükselişle başladığını belirterek, "Ordu Ticaret Borsası bugün ilan panosunda 50 randımanlı kabuklu fındığı 11,25 lira olarak duyurdu." dedi.

Geçen haftayı 11 liradan kapatan fındık fiyatının yükselişini sürdürdüğünü dile getiren Soydan, "Bu yükseliş bizi umutlandırıyor. Beklentimiz bu artışın ilerleyen günlerde de devam etmesidir." diye konuştu.

54-55 randımanlı fındığın serbest piyasada 12 lira seviyelerinden satılabildiğini de kaydeden Soydan, "Beklentimiz en az 15 lira olması yönünde. Bu beklentimiz sabırla sürecek. Şu andaki fiyat bile maliyetimizi kurtarmıyor. Dolayısıyla zararına satış yapmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Soydan, kasım ayından umutlu olduklarını da ifade ederek, "Kasım ayı içerisinde fındık fiyatının beklediğimiz seviyeye ulaşmasını temenni ediyoruz. Artık bu rakamlar başta üreticiler olmak üzere manav ve tüccarları da rahatsız etmektedir. Kasım ayında birilerinin buna dur diyeceğini ve fiyatların artacağını bekliyoruz. İnşallah tahminlerimizde yanılmayız." açıklamasında bulundu.

Arslan Soydan, düşük fiyat karşısında üreticilerin bekleyişini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir