FİSKOBİRLİK yola Bayraktar'la devam ediyor

Olağan Genel Kurul'da Lütfi Bayraktar, yeninden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Lütfi Bayraktar seçildi.

Giresun'da Entegre Fındık İşleme Tesisleri Toplantı Salonunda yapılan Olağan Genel Kurula, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, eski FİSKOBİRLİK yönetim kurulu başkanları Salih Erdem, Hüseyin Durusu ve Yaşar Pamuk ile delegeler katıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda Toprak Mahsulleri Ofisi'nden alınan 30 bin ton fındık karşılığı teminat olarak verilen gayrimenkul ipotekleri hakkında genel kurula bilgi verildi.

Daha sonra gidilen seçimde 196 delegeden 181'i oy kullandı. Seçimde 159 oy geçerli sayılırken, 20 boş ve 2 geçersiz oy çıktı.

Yönetim Kurulu Bayraktar başkanlığında, Sıtkı Şarman, Ömer Çebi ve Nihat Şahin'den oluştu. Denetim kurulu üyeliğine ise Murat Güler ve Hasan Serdar seçildi.

"Gelinen noktayı iyi gördük, aday olduk"

Kongrenin ardından gazetecilere açıklama yapan Bayraktar, FİSKOBİRLİK Olağan Genel Kurulu'nun sükunet içinde, birliğe yakışır şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Genel kurulda delegelerimizin gücünü, iradesini yanımızda gördük. Bu bize daha da önemli sorumluluk verdi. Bu güven bizi konuya daha iyi motive etti. İşimizin zor olduğunu biliyoruz" dedi.

Yaklaşık 13 aydır görevde olduklarını ifade eden Bayraktar, "Başladığımız noktadan gelinen noktayı iyi gördüğümüz için aday olduk, yoksa aday olmazdık. Bu yaptığımız genel kurulumuz, tüm fındık camiasına hayırlı olsun. Bundan sonra daha hızlı ve azimli çalışarak önümüzdeki sorunları birlik ve beraberlik içinde aşmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.