Frene basacak lüksümüz yok

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
STUTGART- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin tam gaz yoluna devam ettiğini belirterek, ''Bizim kesinlikle duracak, frene basacak lüksümüz yok'' dedi.
 
Çağlayan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Stutgart şubesinin açılışında, Türkiye'nin tam gaz yoluna devam ettiğini belirterek, "Bizim kesinlikle duracak, frene basacak lüksümüz yok. Türkiye yol almıştır" diye konuştu.
 
Tüm dünyanın kriz ortamını yaşadığı bugünlerde Türkiye'nin bu yılın ilk 6 aylık döneminde yüzde 3,1 oranında büyüdüğünü hatırlatan Çağlayan, Orta Vadeli Program hedefinin yüzde 4 olduğunu ama yüzde 3'ün biraz üzerinde, yüzde 4'ün altında büyüme ile bu yılı tamamlayacaklarını anlattı.
 
Çağlayan, Avrupa'nın en gelişmiş ekonomilerinin 10-15 yıl kaybettiği bir ortamda Türkiye'nin sağladığı siyasi ve ekonomik istikrarla tam gaz yoluna devam ettiğini söyledi.
 
Türkiye'nin büyümesi gerektiğini ifade eden Çağlayan, "Uyusun da büyüsün diyemeyiz. Türkiye sürekli büyümek zorundadır. Türkiye ekonomisinin 2023 ideallerini yakalaması, 500 milyar dolar ihracat yapması ve dünyanın 10 ekonomisinin içinde olması için Türkiye'nin yüzde 6'nın üzerinde büyümesi gerekiyor" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir