Fuarcılıkta "sanal" dönem başlıyor

SATSO'nun da ortağı olduğu Sanal Fuar Ve Ticaret Ağı Projesi ile oda üyeleri elektronik ortamda ticaretlerini geliştirme imkanı bulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) ortağı olduğu Sanal Fuar Ve Ticaret Ağı Projesi ile oda üyeleri elektronik ortamda ticaretlerini geliştirme imkanı bulacak.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) tarafından da desteklenen proje sayesinde internet ortamında fuar ve ticaret ağı oluşturacaklarını aktardı.

Kösemusul, SATSO'nun projenin Türkiye temsilcisi olduğuna işaret ederek, projeyle Karadeniz Havzası ülkeleri arasında bir ticaret portalı kurulacağını ve bu sayede e-ticaretin geliştirilmesiyle yeni ticaret bağları kurulmasını amaçladıklarını belirtti.

Proje kapsamında portalda işletmelerin oluşturacağı standlarda ürün sergilemelerinin yanı sıra diğer işletmelerin de standlarını gezmelerine, sipariş vermelerine ve sipariş almalarına olanak sağlanacağını vurgulayan Kösemusul, şunları kaydetti:

"ENPI Black Sea CBC Programı, Avrupa Birliği'nin Komşuluk Politikası kapsamında sağladığı dış destek programlarından biridir. Bu program kapsamında hazırlanacak projelere Türkiye'den Karadeniz'e sınırı olan veya görev alanı bu bölgeleri de kapsayan kurumların başvurabildiği bir Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Destek Programı'dır.

Türkiye, Yunanistan, Gürcistan ve Bulgaristan bu projede ortak hareket edecek. Alman-Yunan Ticaret ve Sanayi Odası, Yunanistan- Fuar/Sergi Araştırma Enstitüsü, Bulgaritsan-TargovishteTicaret ve Sanayi Odası, Gürcistan-Kafkas Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığında hayata geçirilecek proje üyelerimizin uluslararası platformda e-ticareti geliştirmeleri adına oldukça önemli bir çalışma. Bu anlamda çok heyecanlıyız. Benzer çalışmalarımız devam edecektir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir