GE Energy ile Mitsubishi mutabakat anlaşması imzaladı

İki şirket, kombine çevrim buhar türbininin tasarlanması ve geliştirilmesi için işbirliği yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - GE Energy ile Mitsubishi Heavy Industries'in (MHI) gaz türbini kombine çevrim enerji santrallerinde kullanılmak üzere kombine çevrim buhar türbininin tasarlanması ve geliştirilmesi için işbirliği yapmak üzere bir mutabakat anlaşması imzaladığı bildirildi.

GE'den yapılan açıklamada, GE ve MHI'nin onlarca yıldır buhar türbinleri alanında ayrı ayrı tecrübeler edindikleri ve yeni nesil kombine çevrim buhar türbininin ortaklaşa geliştirilmesinin, ürün performansı bakımından karşılıklı yararlar sağlayacağı kaydedildi.

Buhar türbinlerinde mevcut talebin büyük bir kısmının doğal gaz ve kombine çevrim enerji santrallerine gösterilen güçlü küresel ilgiden kaynaklandığı aktarılan açıklamada, dünyanın gittikçe artan elektrik ihtiyacını karşılamak için tüm teknoloji seçeneklerinin kullanılması gerektiği, bununla birlikte, dünya elektriğinin yüzde 80'inden fazlasının üretiminde rol oynayan buhar türbinlerinin, enerji üretim endüstrisinin bel kemiğini oluşturmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GE Energy'nin Enerji ve Su Departmanı Başkanı Steve Bolze, "MHI ile yaptığımız bu mutabakat anlaşması, gün geçtikçe büyüyen kombine çevrim endüstrisinin gelecekteki performans ve etkinlik gereksinimlerini karşılayabilecek bir buhar türbini üretilmesini sağlayacaktır. Bu adım doğal gaz çevrim, nükleer, kömürün gazlaştırılması, endüstriyel, fosil yakıt ve yenilenebilir enerji de dahil olmak üzere enerji üretim endüstrisinin bütün dallarında teknoloji geliştirme konusunda süregelen çalışmalarımızın en son örneğidir" görüşünü dile getirdi.