Gençleri yönetime alacak, İSTİB’i dünyaya açacak

İstanbul Ticaret Borsası başkanlığına tekrar adaylığını koyacağını belirten Kopuz, gençlerin oda yönetimde daha fazla yer alması gerektiğini ifade etti. Kopuz, İSTİB'in Türkiye'nin dışında da konuşulmasını hedeflediklerini dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) 14 Nisan’da meslek komitesi seçimlerini gerçekleştirecek. Komitesinde seçilmesi halinde mevcut başkan Ali Kopuz tekrar aday olacağını belirtiyor. Daha önce Kopuz’un adı İTO başkanlığına adaylık için de geçmişti. Bugün gelinen noktada bundan vazgeçtiğini belirten Kopuz, İSTİB’de devam edeceğini kaydediyor.

Kopuz, gençlerin işleri devralması gerektiğine inandığını anlatıyor. Bu nedenle yeni dönemde daha fazla gencin işin başında olmasına dikkat edeceğini ifade eden Kopuz, burada başarılı olanları yönetime dahil edebileceklerinin sinyalini veriyor.

Yapılacak çok işin olduğunu söyleyen Kopuz, “Borsalar içinde Türkiye’deki en etkin borsayız. Avrupa ve dünyadaki borsalar içinde kendimize iyi bir yer edinme hedefimiz var. Yeni seçilecek olan arkadaşlarla bu süreci daha çabuk geçireceğimizi düşünüyorum. İyi bir ivme yakalayacağız. Türkiye’nin dışında da İSTİB’ten bahsedilmesini istiyoruz. En büyük destekçimiz TOBB. Oradan aldığımız güçle borsamızı daha ileri götüreceğiz” diyor.

Kopuz, yurtdışıyla ilişkileri geliştirmek için lisanslı depoculukla yurtdışındaki ve yurtiçindeki alıcıları bir araya getirme girişimleri olacağına değiniyor.

Devletle iş dünyası arasında köprüyüz

İSTİB’in başlattıkları kadim tohum projesi de devam ediyor. Hem bakanlık nezdinde hem de Namık Kemal Üniversitesi ile yeni bir protokol yaptıklarını kaydeden Kopuz, bu projeyi daha çok genişletip, daha yaygın hale getirmeyi istediklerini vurguluyor.

Şu an için bir rakibi olmadığını bildiren Kopuz, ama seçim sürecinin sürprizlere açık olduğunu ve her ihtimale hazırlıklı olduklarına dikkat çekiyor.

Odalarla ilgili eleştirilere atfen, odaların kanunların tanıdığı sınırlar çerçevesinde hareket ettiğini söyleyen Kopuz, şöyle devam ediyor: “Devletle iş dünyasının arasında köprü vazifesi görüyoruz. Kanunlarla oda ve borsa üyelerinin istekleri doğrultusunda görüşmeler yapıyoruz. TOBB olarak dernek mantığıyla hareket etmeyip, tüm Türkiye’nin sorunlarına ışık tutuyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir