Girişim Fabrikası'ndan 'donanımcılara' hızlandırma programı

Türkiye'nin önde gelen iş hızlandırma programlarından Girişim Fabrikası, donanım geliştiren ve tasarlayan girişimcilere özel hızlandırma programı başlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni girişimlerin hayat bulmasında öncülük yapan Türkiye'nin önde gelen hızlandırma programlarından Girişim Fabrikası yine önemli bir projeye imza attı. Girişim Fabrikası, Kalkınma Bakanlığı, Özyeğin Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğinde, “geleceğin işi” olarak tanımlanan “maker hareketi” kapsamında, donanım geliştiren ve tasarlayan girişimcilere yönelik hızlandırma programı başlatıyor. "Girişim Fabrikası Maker Studio" adı altında 5 haftalık programa başvuru için son tarih 1 Ocak 2016. Başvurular www.girisimfabrikasi.com/maker-studio adresinden kabul ediliyor.

Öncelikli konuların, Nesnelerin İnterneti (IOT), Giyilebilir Teknolojiler, 3 Boyutlu Yazıcılar, 3 Boyutlu Yazıcı Malzemeleri ile Otonom Sistem ve Araçlar olarak sıralandığı programa, donanım geliştirmeye yönelik her fikir başvurabilecek.

Söz konusu programda, seçilen girişimciler 5 haftalık eğitim programına dahil olduktan sonra, ortak olarak pazar ve müşteri geliştirme, zincir yönetimi – dağıtım planlama, finans – fiyatlandırma – pazarlama eğitimlerini alacaklar. Bu eğitimin ardından yönetim kuruluna sunum yapıp, kabul alan girişimciler Maker Studio’da üç aylık inkübasyon sürecine başlayacaklar. Üç aylık süreçte Özyeğin Üniversitesi destekli olarak çalışma alanlarıyla ilgili olarak ihtiyaç duydukları teknolojik desteği aldıktan sonra, donanımlarını Maker Studio’daki ekipmanları kullanarak geliştirip, müşteri görüşmeleri yapabilecekler. Prototiplerini oluşturan girişimciler demo gününde ürünlerini sergileyecekler. Girişimciler tüm inkübasyon süreci boyunca Girişim Fabrikası Maker Studio network’ünden faydalanabilecek ve yatırımcı görüşmeleri yapabilecekler.

Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, söz konusu programla ilgili yaptığı açıklamada, yine bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Donanım geliştiren ve tasarlayanlar için yapacağımız hızlandırma programı Türkiye'de bir ilk ve üç önemli kurumun desteği ile gerçekleşiyor olması da girişimciler için önemli bir fırsat. Donanım konusunda benim de bir fikrim var diyen herkesi programımıza başvurmaya çağırıyoruz."

Son başvuru tarihinin 1 Ocak 2016 olduğu programa, www.girisimfabrikasi.com/maker-studio adresinden başvurulabiliyor. Ayrıca konu ile ilgilenenler https://www.facebook.com/groups/GFMakerStudio/ adresinde yer alan gruba üye olabiliyorlar. Sorular için ise makers@girisimfabrikasi.com adresine mail gönderilebiliyor.