Güllüoğlu dünya markası olma yolunda

Baklavacı Güllüoğlu dünya pazarlarında istikrarlı büyümesini sürdürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz yıl Urfa'da işletmeye açılan modern süt fabrikası yatırımının ardından bu yıl da Osmanlı Saray İçecekleri üretimi için Bursa'da modern bir fabrika yatırımı yapan M. Nejat Güllü, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 

2014 yılında Güllüoğlu baklavalarında kullanılan tereyağı ve su böreklerinde kullanılan peynirin standardını muhafaza etmek için Urfa'da işletmeye açılan modern süt fabrikası yatırımının ardından bu yıl da Osmanlı Saray İçecekleri üretimi için Bursa'da modern bir fabrika yatırımına yapan Güllüoğlu ailesinin 5'inci kuşaktan en büyük temsilcisi M. Nejat Güllü, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. M.Nejat Güllü, gerçekleştirdikleri yatırımlar ve yayılma politikalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Asıl işimiz olan baklavacılığı 6'ncı kuşağa kadar ulaştırdık. Ata mesleğimizin nesiller boyu sürüp gitmesi için kendi adımıza tüm tedbirleri aldık. Geleneksel lezzetler sunmakla birlikte çağa ayak uydurmak adına yapılarımızı yeniliyor ve dünya markası olmak için kurumsallaşarak büyüyoruz. Şube sayımızı yurt içinde her yıl istikrarlı bir şekilde artırıyoruz. Yurt dışında ise hem kendi kaynaklarımızla, hem de franchise vererek geleneksel lezzetlerimizi daha geniş coğrafyalara ulaştırmaya çalışıyoruz.Yurtiçinde 21 şube, yurtdışında ise ABD'de 5, Almanya'da 2, Avusturya ve Suudi Arabistan'da 1'er tane olmak üzere toplam 9 şube ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2015 yılında yurtiçinde 30, yurtdışında 15 şube sayısına ulaşmayı hedefliyoruz" 

M. Nejat Güllü, "Özellikle Ortadoğu ve Amerika'da talebin yoğun olması, bu bölgelerde yatırımlarımızı artırmamızı sağladı. Son yıllarda talebin yoğunlaştığı bölgeler arasında Afrika ülkeleri de yer alıyor. Markamızın itibarını korumak adına seçici ve titiz tavrımızdan ödün vermeden, yakın zamanda Güllüoğlu olarak Uzakdoğu, Güney Amerika ve Afrika pazarına da imzamızı atacağız" dedi.

Yatırımla istihdama katkı sağlıyor

"Bugün yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayan bir kurum olarak gün geçtikçe büyüyen bir aileye sahibiz. Yeni yatırımlar ve şubeleşme ile birlikte ihtiyaç duyulacak istihdam artışıyla ülke ekonomisine katkımızı artıracağız" diyen M. Nejat Güllü, "2014 yılında, Osmanlı saraylarında kullanılan içeceklerin inovasyonunu yaptık ve o döneme ait 6 çeşit içeceği gün yüzüne çıkardık. Başlangıçta yalnızca kendi şubelerimizde satışını yaptığımız saray içeceklerine gelen yoğun talep üzerine, yaklaşık 2 milyon TL'lik bir yatırımla, yılda 10 milyon litre üretim yapabilecek modern bir fabrika kurup seri üretime geçme kararı aldık. Bursa'da kurduğumuz fabrikamızda, ŞİPA markasıyla, her biri ayrı bir şifa kaynağı olan 6 çeşit içecek üretilecek. Laboratuvar ortamı şeklinde tasarlanan fabrikamız, 2015 yılı Mayıs ayı itibariyle üretime başlayacak.Fabrika henüz faaliyete başlamamış olmasına rağmen 6 ülkeye ihracatı için bağlantıları kuruldu" diye konuştu.  

"Ar-Ge çalışmaları vazgeçilmez prensibimizdir"

M. Nejat Güllü, "Güllüoğlu denildiğinde baklava akla gelse de, ayrıca36 çeşit tatlı, 70 çeşit lokum, onlarca çeşit pasta, hamur işinin yanı sırarestoran olarak da faaliyet gösteren Ankara, Bursa, İzmit şubelerimizde 120 çeşit ana yemekten oluşan geniş bir menüye sahibiz.Baklavacı Güllüoğlu olarak ürün geliştirmeden, üretim ve ürün muhafaza yöntemlerine kadar pek çok ilki sektöre kazandırdık. Bizim için Ar-Ge çalışmaları vazgeçilmez bir prensiptir" dedi.

"2014 bizim için yatırım yılı oldu"

M. Nejat Güllü, "2014 yılında üretime başlanan süt fabrikamızda, Ceylanpınar Üretme Çiftliği'nin tüm sütü alınarak günde ortalama 60 ton koyun sütü işleniyor.Türkiye'nin hiçbir yerinde bu miktarda, tamamen doğal, katkı maddesi olmayan süt yok. Urfa sade yağının standardını korumak için bu kadar büyük miktarda üretim gerçekleştiriliyor. Tereyağıüretiminde kullanılan sütün kalan kısmı ise meşhur su böreğimizin iç malzemesi olan peynir yapımında kullanılıyor. Bundan böyle tereyağı ve peynirimiz, kontrollü şekilde, standart kalitede ve hijyenik koşullarda kendi tesislerimizde üretilmiş olacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir