Gümrük Bakanı: 929 yeni personel alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 214'ü gümrük ve ticaret uzman yardımcısı, 6'sı AB uzman yardımcısı, 30'u Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nca alınacak gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısı olmak üzere toplam 250 personel alımı gerçekleştirileceğini bildirdi. 30 gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısı için ilana çıkıldığını belirten Bakan Yazıcı, B grubu personel alımı çerçevesinde çeşitli unvanlardan toplam 679 personel alımı ile birlikte toplam 929 personel alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlığa yeni alınacak toplam 929 personelle ilgili yazılı açıklama yaptı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hükümetin 2023 yılı hedeflerinden 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmede "anahtar" bakanlıklardan biri olduğunu belirten Yazıcı, hedeflerinin Türkiye'nin, ticaretin en kolay yapıldığı ülke olmasını sağlamak, formaliteleri asgariye indirmek olduğunu vurguladı. Bu anlamda amaçlarının ticaretin her aşamasının tüm taraflar için güvenli işlemesi olduğunu dile getiren Yazıcı, "Bakanlık olarak geliştirdiğimiz projelerle insanımızın refahına, yaşam kalitesine doğrudan katkı yapıyoruz. Gümrüklerden giren ve çıkan her eşya, her araç, her yolcu ekonomimizin sağlıklı işleyişine dair bir göstergedir" dedi. 

Personel politikaları, bu hedefleri gerçekleştirmede önemli
Personel politikalarının bu hedefleri gerçekleştirmede önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, ticaret erbabının işlerini kolaylaştıran, hizmet verilen kişilerle iyi iletişim kuran, ticaret erbabının işlerini zorlaştırmayan, vatandaşları dinleyen, bürokratik işlemlerle vatandaşları bekletmeyen, vatandaşı dinleyen, bakanlığın yeni çalışmalarına ayak uyduran, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan, kanunlar ve etik kurallardan asla ödün vermeyen, rüşvete ve yasa dışı ticarete asla göz yummayan bir personel anlayışlarının bulunduğunu dile getirdi. Bakan Yazıcı, rüşvet verenin de, alanın da, bu tür işlere göz yumanın da gözünün yaşına asla bakmayacaklarını defaatle söylediklerini ifade etti. 

Çeşitli unvanlardan toplam 679 personel alımı yapılacak
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın kurulduğu 2011 yılında A grubu personel olarak gümrük ve ticaret uzman yardımcısı 45, AB uzman yardımcısı 12 olmak üzere toplam 57, 2012 yılında gümrük ve ticaret uzman yardımcısı 48, gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısı 38 olmak üzere toplam 86 personel alımı yapıldığını belirten Bakan Yazıcı, 2013 yılında gümrük ve ticaret uzman yardımcısı 68, gümrük ve ticaret denetmen yardımcısı 113, AB uzman yardımcısı 6 olmak üzere toplam 187 personel alımı yapıldığını bildirdi. 
2013 yılında 214 Gümrük ve ticaret uzman yardımcısı, 6 AB uzman yardımcısı ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nca alınacak 30 gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısı olmak üzere toplam 250 personel alımı gerçekleştirileceğini açıklayan Bakan Yazıcı, bunlardan 30 gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısının ilanının yapıldığını belirtti. 
Bakan Yazıcı, "B grubu personel alımı olarak çeşitli unvanlarda 2011 yılında bin 369, 2012 yılında 901, 2013 yılında 2 bin 992 olmak üzere toplam 5 bin 262 personel alımı yapılmıştır. Ayrıca, bugün 2013/2 B grubu ilanı ile çeşitli unvanlardan toplam 679 personel alımı gerçekleştirilecektir" dedi.