Halk Bankası'ndan Konya TB üyelerine kredi

Üyeler, alt limiti 25 bin, üst limiti 50 bin lira olan destek kredisini aylık yüzde 0,81 faiz oranıyla kullanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KONYA - Konya Ticaret Borsası (KTB) ile Türkiye Halk Bankası arasında üyelere uygun koşullarda finansman imkanı sağlayacak protokol imzalandı.

KTB Başkanı Uğur Kaleli, Borsa'da düzenlenen imza töreninde, firmaların gelişerek faaliyetlerine devam etmesi için finansman desteğinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Bu çerçevede Halk Bankası ile Borsa üyelerine uygun koşullarda finansman imkanı sağlayan bir protokol üzerinde anlaştıklarını ifade eden Kaleli, şunları kaydetti:

"Küresel ekonomik krizden üyelerimizin etkilenmemesi için yeni imkanlar sağlama gayreti içindeyiz. Amacımız üyelerin, nakdi veya gayri nakdi ihtiyaçlarının piyasa koşulları altında bir maliyetle sağlanması. Yasal mevzuat gereği borsanın üyelerine doğrudan finans yardımı yapılması mümkün değil. Ancak finans kurumlarıyla protokoller yaparak imkan sağlamaya çalışıyoruz."

Daha sonra söz alan Halkbank KOBİ Pazarlama Daire Başkanı Hakan Başaran da bankalarının reel sektörü canlı tutabilmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere bugüne kadar toplam 24 oda ve borsa ile kredi anlaşması imzaladığını belirtti.

Bu anlaşmalar sonucunda bugüne kadar yaklaşık 12 bin firmaya 1,8 milyar lira kredi kullandırdıklarını ifade eden Başaran, bu çerçevede KTB ile yapılan anlaşma gereği, alt limiti 25 bin, üst limiti 50 bin lira olan destek kredisinin aylık faiz oranının yüzde 0,81 olacağını bildirdi.

Başaran, kredinin 3 ile 12 ay arasında değişen vade seçenekleriyle kullandırılacağını sözlerine ekledi.

Kaleli ve Başaran daha sonra protokolü imzaladı.