Hızlı tren Mart'ta 5 TL

Ankara-Eskişehir arasında saat başında hareket etmesi öngörülen hızlı tren, 13 Martta Ankara Garı'nda gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - TCDD, 13 Martta işletmeye açacağı Ankara-Eskişehir hızlı treninin adı "Yüksek Hızlı Tren (YHT)" olarak belirlendi. Vatandaşların hızlı trenle tanışması için YHT biletleri Mart sonuna kadar 5 TL'den satışa sunulacak.

Ankara-Eskişehir arasında saat başında hareket etmesi öngörülen hızlı tren, 13 Martta Ankara Garı'nda gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek.

Ankara-Eskişehir hızlı treninin adının belirlenmesi için internet sitesinde anket düzenleyen TCDD Genel Müdürlüğü, en çok önerilen isimler arasından YHT'yi seçti.

TCDD, vatandaşların YHT ile tanışması için bilet ücretlerini Mart sonuna kadar 5 TL'den satışa sunacak. YHT bilet ücretleri daha sonra 25 TL olacak.

YHT için 13 Martta Ankara Garı'nda düzenlenecek ilk törenin ardından gerçekleştirilecek ilk seferle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda bakan, bürokrat ve gazeteci Eskişehir'e 1 saat 20 dakikada ulaştırılacak.

Hızlı trenin Eskişehir'e ulaşmasının ardından, Başbakan Erdoğan ve diğer davetlilerin katılacağı bir tören de Eskişehir Garı'nda düzenlenecek.