HP, 1 milyonuncu sunucusunu sattı

HP'nin blade sunucuları daha fazla enerji tasarrufu yapmak için tercih ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HP, yüksek kullanılabilirlik sağlayan bir milyonuncu blade sunucuyu sattı.

HP'den yapılan yazılı açıklamada, HP blade sunucularını (BladeSystem c-Class modeli) seçen işletme sayısının her geçen gün arttığı, şirketlerin, maliyetlerini düşürmek, zaman kazanmak, değişimi hızlandırmak ve daha fazla enerji tasarrufu yapmak için bu sunucuları tercih ettikleri belirtildi. Söz konusu sunucuların, geleneksel raf tipi sunuculara göre daha az elektrik harcadığı ve yüzde 47,9'a varan oranlarda enerji tasarrufu sağladığı vurgulanan açıklamada, "HP'nin şermal Logic adını verdiği teknolojiyle, sunucular her an izleniyor ve kontrol ediliyor. Ayrıca, müşterinin ihtiyacına göre doğru miktarda elektrik kullanılması ve soğutma yapılması mümkün oluyor" denildi.

HP Türkiye Kurumsal Sunucu ve Veri Depolama Grup Müdürü Levend İskit, konuya ilişkin değerlendirmesinde, elde edilen satış rakamının bir sürpriz olmadığına dikkati çekerek, "HP, blade tipi sunucu pazarında Türkiye'de ve dünyada liderliğini sürdürmeye kararlı. Global hedefimiz, bir milyon blade sunucu daha satmak" dedi. İskit, Türkiye'de ise halihazırda 155 adet blade tipi sunucu kullanan firma bulunduğunu aktararak, bu şirketlerde toplam 2 bin 200 civarında sunucu kullanıldığını ve bu sayıyı daha da artırmak istediklerini belirtti. İskit, HP olarak, blade sunucularla elde ettikleri başarı sayesinde, Türkiye'deki pazar liderliklerini pekiştirdiklerini ifade etti.

Açıklamada yer verilen International Data Corporation'ın (IDC) raporuna göre, blade tipi sunucular, veri merkezlerinde aranan sistemler haline gelirken, bilgi işlem yöneticileri, "güvenilir, ölçeklenebilir, yönetilebilir, uygun maliyetli ve yüksek kazançlı" olması nedeniyle bu sunucuları tercih ediyor.