İGMD, "Dünya Gümrük Günü"nü kutladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile İGMD’nin ev sahipliğinde düzenlenen gecede "Dünya Gümrük Günü" kutlandı. Gecede, Dünya Gümrük Örgütü’nün Liyakat Sertifikası’na layık görülen İGMD Başkanı Turhan Gündüz'e plaket verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği’nin (İGMD) evsahipliğinde düzenlenen 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamalarında, İGMD Başkanı Turhan Gündüz’ün; dünya ticaretinin %98’ini gerçekleştiren, 179 ülkenin üye olduğu Dünya Gümrük Örgütü’nün en önemli takdir belgelerinden biri olan Liyakat Sertifikası’na layık görüldüğü açıklandı.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları çerçevesinde İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği tarafından bir tören düzenlendi. Gerçekleşen törenlerde, Dünya Gümrük Örgütü’nün 2014 teması olan "İletişim: Daha iyi işbirliği için bilgi paylaşımı"nın gümrüklerdeki değişime nasıl yön vereceği de özel sunumlarla anlatıldı.

Gecede konuşma yapan İGMD Başkanı Turhan Gündüz, Gümrük Müşavirleri olarak 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları çerçevesinde; uluslararası ticaretin geliştirilmesine, kolaylaştırılmasına, gümrüklerdeki işbirliğinin arttırılmasına önem verdiklerini belirterek şöyle dedi:

2013 yılında 151.7 milyar dolar ihracat ve 247 milyar dolar ithalat, toplamda 399 milyar dolar tutarındaki dış ticaret işlemlerinin yaklaşık yüzde 90’ı dolaylı temsil yolu beyan, takip eden ve gerçekleştiren gümrük müşavirlerinin sistemdeki yeri, görevi ve öneminin açık kanıtıdır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın, iş sahiplerinin ilgili kurum ve kuruluşlarının kısacası dış ticaretin ayrılmaz çözüm ortakları olan gümrük müşavirleri; DGÖ'nün 2014 yılı için belirlemiş olduğu iletişim, daha iyi işbirliği için bilgi paylaşım temasını bir görev olarak kabul edip, bugüne kadar yaptığımız gibi, bundan sonra da  daha etkili katkı vereceğimizin bilinmesini istiyorum.

Bu konularda ilginizi çekebilir