İhracatçı kurun şu anki seviyesinden memnun

Yılın ilk iki ayında ihracatın yüzde 6.5 arttığını hatırlatan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hedefimiz bu oranı yılın ikinci yarısında çift haneye çıkarmak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ferhat POLAT

BURSA - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yılın ikinci yarısı için ümitli olduklarını belirterek, seçim sonrası belli bir istikrar ortamı sağlanması durumunda daha pozitif bir tablo görüleceğini söyledi. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde dunya.com'un sorularını yanıtlayan Büyükekşi, ihracatta 166 milyar dolarlık hedefe ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

2014 yılının ilk iki ayında yüzde 6.5 ihracat artışı olduğuna işaret eden Büyükekşi, "Hedefimiz bu oranı yılın ikinci yarısında çift haneye çıkarmak. Özellikle kurun şu an bulunduğu seviyeler, ihracatçılarımızın rekabet gücü açısından olumlu. Diğer yandan AB'deki toparlanma da bizim lehimize. Bildiğiniz gibi IMF ve Dünya Bankası AB ile ilgili büyüme oranlarını yukarı yönlü revize etti, bu da olumlu bir etken. AB'ye olan ihracatta artış trendi sürecektir. İhracatçılarımızın daha çok çalışmaya ve ihracatı olmayanları da ihracata teşvik ediyoruz. İhracatçılar olarak 2014'ten ümitliyiz, bu yılki ihracat hedefinin tutacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir