”İhracatın artırılması için herkes elinden geleni göstermeli”

Bakan Tüzmen, Türkiye'nin ihracatının sürdürülebilir hale getirilmesini sağlamak istediklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AKSARAY - Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, bu dönemde komşu çevre ülkelere ihracatın artırılması için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini söyledi.

Bakan Tüzmen, partisinin aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Mersin'e giderken Aksaray'da bir süre dinlendi. Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu tarafından Ağaçlı Tesisleri'nde karşılanan Tüzmen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir süre önce Kahire'den 100 kişilik iş adamı heyeti ile döndüklerini ve 200 milyon dolarlık ihracat bağlantısı yapıldığını ifade eden Tüzmen, "İhraç imkanlarının arttırılması için komşu çevre ülkeler başta olmak üzere, bütün dünyayı tarayıp Türkiye'nin ihracatının sürdürülebilir hale getirilmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Pazartesi günü 100'den fazla iş adamından oluşan heyet ile Tahran'a gideceklerini belirten Tüzmen, şunları kaydetti:

"Bu dönemde komşu çevre ülkelere ihracatın en iyi şekilde artırılması için herkes elinden gelen gayreti gösterecek. Başka çaremiz yok. Kapılarınızı kapatıp, dışarıda krizin geçmesini bekleyip, tekrar kapınızı açacağınız bir iş değil bu.  Bu bir devamlılık ve biz hücum oynamak zorundayız. Müdafaada değil hücumda oynamak zorunda olan insanlarız. Dolayısıyla yapmaya çalıştığımız da bu ihracat imkanlarının artırılması için komşu çevre ülkeler başta olmak üzere bütün dünyayı taramak. Esas olan Türkiye'nin ihracatının sürdürülebilir hale getirilmesini sağlamak. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar devam ediyor."

Teşvik Yasası

Teşvik Yasası'nın süresinin uzatılması ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen Bakan Tüzmen, yapılan yeni çalışmalarda son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Tüzmen, bu konuda ilgili bakanlıkların yoğun çalıştığını vurgulayarak, "Bu çalışma ile teşvik edilen bölgelerdeki devamlılığın sağlanması amaçlanıyor. Bizim amacımız, bütün Türkiye'nin ihracat hamlesinin aynı şekilde üretimle destelenerek devam etmesinin sağlanması. Kriz ortamında bile hiç durmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.