İki ayda 264 bin artı istihdam yaratıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, yılın ilk iki ayında 264 bin 630 artı istihdam yaratıldığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye'deki KADOSAN Oto Sanayi Sitesi yönetimi ve site esnafıyla bir araya geldi.

Esnafı çalışma hayatında başlatılan seferberliğe katkı vermeye davet eden Müezzinoğlu, Türkiye'nin güçlü bir ekonomisi olduğunu kaydederek, PKK terörü, Rus uçağının düşürülmesi ve FETÖ darbe girişimi nedeniyle 2016'nın zorlu geçtiğini söyledi.

Müezzinoğlu, "Ne yazık ki 2016'da hedeflediğimiz artı 1 milyon istihdam, 400 bin rakamında kaldı. Ekonomi daraldı, işsizlik oranları arttı. 2017'de ise yine artı 1 milyon hedefini açıkladık ancak sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımızdan buna itiraz geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız, 2016'dan kalan rakamı da hatırlatarak, bu rakamın en az 1,5 milyon olması için çalışmamızı istedi. İki ayda 264 bin 630 artı istihdamı yakaladık. Bu rakamları önümüzdeki aylarda 300'lere, 500'lere yükselteceğiz. 2016'dan gelen yükü, önümüzdeki 4 ayda azaltacağız." diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, ocak ve şubat ayları itibarıyla eksi istihdamın artıya döndüğünü kaydederek, "Her artı bir istihdamın 1 yıl süresince bütün vergi, prim yüklerini, 773 lirayı biz üstleniyoruz, yeter ki yanınızda çalıştırdığınız ilave elemanın alın terini siz verin, diğer yükünü biz üstlenelim." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir