İngiliz içki devinin hayal kırıklığı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın en büyük alkol üreticisi olan ve Türkiye'ye Mey İçki'yi 2011 yılında satın alarak giriş yapan İngiliz Diageo şirketi yeni alkol yasaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mey İçki'yi 2011 yılında 2.1 milyar dolara alarak Türkiye pazarına giren İngiliz içki devi Diaego'dan açıklamada, "Diageo olarak, alkollü içki tüketiminin yanlış kullanımına ilişkin hükümetin duyduğu endişeleri paylaşmakla birlikte; sektör, devlet ve üçüncü tarafların birlikte çalışmasıyla daha iyi bir sonuç eldeedilebileceğine inanıyorduk" denildi.

Açıklamada, "Mey İçki'yi 2011'de satın alırken yalnızca güçlü alkollü içki markaları olan bir şirkete değil, aynı zamanda yabancı yatırımları teşvik eden ve istikrarlı düzenleyici mevzuatı olduğunu öne süren bir ülkeye yatırım yaptık. Bu şekilde hızla yasalaşması bizim için sürpriz ve hayal kırıklığı oldu ama faaliyette bulunduğumuz ülkelerin yasalarına her zaman bağlıkalırız. Türkiye'de işimize, müşterilerimize ve çalışanlarımıza taahhütlerimizi koruyoruz"ifadesi yer aldı.