İnternette oto lastiği satışları yüzde 80 arttı

İnternetten oto lastiği alımları yüzde 80 artarken, oto lastiği kategorisinde kış lastiklerinin payı ise yüzde 40'a ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hepsiburada.com'da oto lastiği satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 80 artarken, kış lastiği satışları da son dönemde yükselişe geçti. Oto lastiği alışverişinin yüzde 40'ı mobil uygulamalar üzerinden gerçekleşti. 

Hepsiburada.com'dan yapılan açıklamaya göre, sürücüler oto lastiği alışverişinde online platformu yoğun kullanıyor. Her yıl 1 Aralık - 1 Nisan tarihlerinde ticari ve hafif araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunması, online satışları da hareketlendiriyor. 

Sürücüler, fiyat avantajı, bedava kargo seçeneği ve bazı markalar için uygulanan ücretsiz montaj seçenekleri nedeniyle kış lastiğini online alışverişle almayı tercih ediyor. 

Türkiye'de oto lastiği pazarında 12 milyon lastik satılırken, alışverişlerin yüzde 3'ü online gerçekleşiyor.  

Hepsiburada.com'da oto lastiği alışverişinde 2015 yılında yüzde 80 artış görüldü. Oto lastiği kategorisinde kış lastiklerinin payı ise yüzde 40'a yükseldi.  

Kullanıcılar masaüstü bilgisayarların yanı sıra hepsiburada.com uygulamalarını kullanarak mobil cihazlarından da alışveriş yapıyor. Oto lastiği satışlarının yüzde 40'ı mobil alışverişle gerçekleşiyor. 

En çok rağbet kasım ayında

Hepsiburada.com'un verileri, kullanıcıların online alışveriş sırasındaki yaşadığı deneyimini ortaya çıkarıyor. Kış lastikleri en çok 1 Kasım - 20 Aralık tarihlerinde rağbet görüyor. 

Kullanıcılar bu kategoride ortalama 4,5 dakika zaman geçiriyor. İstanbul, Ankara ve Bursa en çok alışveriş yapılan iller olarak dikkati çekiyor. 

Hepsiburada.com'un tüm kategorilerinde olduğu gibi oto lastiği ve kış lastiği kategorisinde de zengin ürün çeşitliliği yer alıyor. Sürücüler Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Lassa, Michelin, Nokian, Petlas, Pirelli, Starmaxx ve Yokohama gibi lastik markalarının ürünlerine ulaşabiliyor.