İnternette parasız e-ticaret dönemi

takasmerkezi.com, yeni iş modeli ile üyelerin birbirleri ile yaptıkları alışverişlerde, parayı devreden çıkarıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Mavi Kelebek New Media Solutions çatısı altında, yaklaşık bir yıllık bir geliştirme sürecinin sonunda yayına açılan takasmerkezi.com, ticaret anlayışına alternatif bir çözüm sundu.

Site, unutulmuş ticaret yöntemi olan takası, teknoloji ve internetin gücü ile harmanlıyor ve tüm sürecin bir merkez tarafından kontrol edildiği %100 güvenilir bir sistem oluşturuyor.

Ürünlerin satışında tercih edilen ikinci el veya açık arttırma sitelerinin tersine, takasmerkezi.com'da bireyler arasındaki alışverişte para kullanılmıyor.

Her üye için açılan bir cari hesapla, bir işlem gerçekleştiğinde, ürün bedeli kadar sanal para, alıcının hesabından satıcının hesabına geçiyor. Bu para sadece site içerisinden ürün almak için kullanılabiliyor.

takasmerkezi.com projesinin yaratıcısı Mavi Kelebek New Media Solutions Genel Müdürü Önder Eren "Hedefimiz, yarattığımız bu yeni parasız ticaret anlayışını sadece Türkiye'de değil, Kuzey Amerika ve Avrupa kıtasında da açacağımız kardeş sitelerle yaymak. Bunun için çalışmalarımızı eşzamanlı olarak başlatmıştık. Türkiye'deki operasyonumuzun bizim için büyük bir tecrübe olacağını düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalar bu konuda ciddi bir boşluk olduğunu, internet kullanıcılarının bu tip bir modele ihtiyaç duyduğunu gösteriyor" diye konuştu.