Irak'ta her gün bir fabrika kuruldu

Erbil'de 226, Süleymaniye'de 66 ve Duhok'ta 73 olmak üzere toplam 365 fabrika kurulduğuna dikkati çeken (IKBY) İthalatçılar ve İhracatçılar Birliği Başkanı Abdurrahman, "Bu şu anlama geliyor her gün 1 fabrika kurmuş oluyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SÜLEYMANİYE - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İthalatçılar ve İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Abdurrahman, 2013 yılında bölgeye en fazla ihracat yapan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. 

Düzenlediği basın toplantısında, IKBY İthalatçılar ve İhracatçılar Birliği'nin 2013 yılında düzenlediği ulusal ve uluslararası aktiviteler ile yapılan yatırımları açıklayan Birlik Başkanı Abdurrahman, bir yılda 24'ü uluslararası, 11'i yerli olmak üzere 33 fuar gerçekleştirdiklerini belirtti. Abdurrahman, bu fuarlarda toplam 96 etkinlik yapıldığını ve 11 ticari protokole imza atıldığını kaydetti. 

"En fazla ithalat Türkiye'den" 

Erbil'de 226, Süleymaniye'de 66 ve Duhok'ta 73 olmak üzere toplam 365 fabrika kurulduğuna dikkati çeken Abdurrahman, "Bu şu anlama geliyor her gün 1 fabrika kurmuş oluyoruz" dedi.  

2013 yılında üyelerine toplam 6 milyar 500 milyon dolarlık ihracat vizesi verildiğini belirten Abdurrahman, en fazla ithalatın ise Türkiye'den yapıldığını söyledi. Türkiye'yı sırasıyla İran ve Çin'in takip ettiğini sözlerine ekleyen Abdurrahman, "Türkiye'nin birinci derecede tercih edilmesinin nedeni Türk mallarının kalitesinden kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.  

Abdurrahman, IKBY olarak başka ülkelere, hurma, bal, damla sakızı ve meyve ihraç ettiklerini sözlerine ekledi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir