İşçi bulmak için karavanla yollara düştüler

Afyonkarahisar'da, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün oluşturduğu karavanla kentte gezilerek, acil insan gücü bekleyen 160 branşta işçi aranıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



AFYONKARAHİSAR  - Afyonkarahisar'da, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün oluşturduğu karavan aracılığıyla kentte gezilerek, acil insan gücü bekleyen iş yerleri için 160 branşta işçi aranıyor.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, işverenlerin insan gücüne daha kolay ulaşması amacıyla daha önce Türkiye'de denenmeyen projeler geliştirdiklerini söyledi.
Projelerde önceliklerinin, kurumun işçi bulma imkanlarının tanıtılması ve firmaların ihtiyaç duyduğu insan gücü taleplerinin karşılanması olduğunu belirten Ünlüyalvaç, kurumun tanıtımına ağırlık vererek çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.
Geçen ay Zafer Meydanı'nda stant açarak işverenlerle işsizlere ulaşıp taleplerini aldıklarını belirten Ünlüyalvaç, otomotiv fuarı ve alışveriş merkezinde de standlar açtıklarını anlattı.
Ünlüyalvaç, standlar sayesinde insan gücüne ihtiyaç duyan işverenlerle işsizlere doğrudan ulaşma imkanı bulduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
"Hazırladığımız projeler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürerek, Anıt Park'ta karavan kurduk. Benim önerim doğrultusunda bu karavanı buraya süresiz koyduk. Karavanımızda Türkiye İş Kurumu'nu anlatıyoruz. Aynı zamanda buraya işverenlerimizi çağırarak, onlarla işsizleri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Afyonkarahisar'ın her yerini karavanla gezmeyi düşünüyoruz. Bu çalışmada başarılı olursak part time iş talepleri için üniversite yerleşkesine de bir karavan kurmayı düşünüyoruz. Mümkün olursa işlek caddelerde karavanımızla hizmet vermeye devam edeceğiz. Türkiye'de şu ana kadar hiçbir yerde karavanla işçi aranmadı. Umarım başarılı olur ve herkese örnek olur."
Ünlüyalvaç, karavanın bir Türkiye İş Kurumu şubesi gibi çalıştığını, işsizlerin kayıtlarının alındığını ve iş arayanların insan gücüne ihtiyaç duyulan iş yerlerine yönlendirildiğini belirtti.

İş beğenmeyen işsizleri, psikolog ikna edecek

Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde haftada 3 gün stant açacaklarını dile getiren Ünlüyalvaç, böylece Afyonkarahisar'a gelen işsizlere, kente ayak basar basmaz ulaşacaklarını ifade etti.
İşsizlerin istihdamına yardımcı olmak amacıyla Açık İşler Bülteni yayımladıklarını söyleyen Ünlüyalvaç, bu sayede işe yerleştirme ve iş taleplerinde yaklaşık yüzde 50 artış kaydedildiğini anlattı.
Ünlüyalvaç, yürüttükleri projeler sonucu firmalardan işçi taleplerinin çoğaldığına dikkati çekerek, "Çoğalan işçi taleplerine insan gücü yetiştirmekte sıkıntı çekiyoruz. Çünkü Afyonkarahisar'da işsizimiz iş beğenmiyor. En büyük sıkıntımız bu. Onları ikna etme çalışmalarına başladık" dedi.
Gelecek yıl psikolog görevlendirerek, işsizlerin iş beğenmeme düşüncesini kırmayı planladıkları bilgisini veren Ünlüyalvaç, bu kişilerin mesleki birikimlerini geliştirebilecekleri kurslar da açacaklarını bildirdi.
Ünlüyalvaç, bu yıl şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 kişiyi özel sektörde istihdam ettiklerini dile getirerek, "Şu anda 'işsizim' diyen her meslekteki kişileri kapsayacak 160 açık işimiz var. 160 işe acil işçi arıyoruz" diye konuştu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir