Işıklar Ambalaj, sermaye azalttı

Şirketin 116 milyon liralık sermayesinden, yüzde 74 oranında azaltım yapılarak, sermayesi 30 milyon liraya indirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Işıklar Ambalaj, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) halka açık şirketlerin "sermaye azaltımı ve ardından artırımı" yaparak kaynak yaratmasına olanak tanıyan uygulamasından yararlandığını duyurdu.

Işıklar Ambalaj'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün itibariyle şirketin 116 milyon liralık sermayesinden, yüzde 74 oranında azaltım yapılarak, sermayenin 30 milyon liraya indirildiği bildirildi.

Böylece, önceki günkü kapanışa göre 0,57 lira olan hisse senedi fiyatının, İMKB tarafından teknik düzeltmeye tabi tutularak, bu sabah için baz fiyat 2,20 liraya yükseltildiği ve eş anlı olarak yatırımcıların ellerinde bulunan hisse miktarlarının da Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından aynı oranda azaltıldığı kaydedildi.

Sermaye azaltımı işleminin, geçmiş yıl zararlarının ortadan kaldırılmasına dayandığı, böylelikle Işıklar Ambalaj'ın, hissedarlarına önümüzdeki yıllarda temettü dağıtabilme olanağı sunacağı belirtildi.

Sermaye azaltım işleminin tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta, 30 milyon liralık sermayenin tamamı nakit karşılığı olmak üzere yüzde 133 artırımla 70 milyon liraya yükseltileceği, rüçhan haklarının kullanım sürecinin de artırımla birlikte önümüzdeki hafta başlayacağı ifade edildi.