”İşsiz gençler turizm sektörüne yönlendirilebilir”

Palandöken, turizm konusuna duyarlı olunması amacıyla ilgili tüm oda, birlik ve federasyonlara genelge gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turizmin Türkiye'deki en büyük ve en çok döviz kazandıran sektörlerin başında geldiğine işaret ederek, işsiz gençlerin bu sektöre yönlendirilebileceğini kaydetti.

Palandöken, turizm konusuna duyarlı olunması amacıyla ilgili tüm oda, birlik ve federasyonlara genelge gönderdi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Palandöken, turizmin Türkiye ekonomisi için geçmiş yıllara göre daha büyük önem taşıdığını ifade etti.

Palandöken, Türkiye'nin gelir ve istihdam artışına katkısı olması bakımından turizm sektöründen beklentilerin yüksek olduğunu, okulların tatile girmesi ve daralan piyasaların açılmasıyla esnafın iş yapmayı beklediğini kaydetti.

Yerli turizmin yabana atılmamasını isteyen Palandöken, yerli yabancı turist ayrımı yapılmaması gerektiğini belirterek, "Büyük otel ve tatil köylerimizde yerli turiste pahalı, yabancıya her şey dahil ucuz fiyat politikasından yavaş yavaş vazgeçelim" görüşünü dile getirdi.

TESK Başkanı Palandöken, Türkiye'de gençler arasında işsizlik oranının yüzde 28,6'lara çıktığını da hatırlatarak, işsizliğin yaygın olduğu yerlerdeki işsiz ve niteliksiz gençlerin turizm alanına yönlendirilebileceğine işaret etti. Söz konusu gençlerin eğitilip yeterli hale getirilebileceğini ve turizm sektöründe olumlu etki yaratılabileceğini ifade eden Palandöken şöyle devam etti:

"Özellikle turizm sezonunun ölü olduğu dönemlerde bu gençleri turistik yörelerimizde kamuya ait sosyal tesislerde barındırmak ve turizm alanında pratik ve teorik eğitime tabi tutmak bir taşla iki kuş vurmaktır. Böyle bir faaliyet ile gençlere belirli meslek dallarında beceri kazandırılacak hem de turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu iş gücü meydana gelmiş olacaktır."