İTO, İSO, İstanbul Ticaret Borsası ve DTO seçimleri başladı

Saat 09:00'da başlayan seçimlerde oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar sürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası seçimlerinde oy verme işlemleri saat 09:00'da başladı.

İTO başkanlığı için, halen bu görevi sürdüren Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ile İTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Çağlar'ın listeleri yarışıyor.

2005 yılındaki seçimlerde yeni İTO platformunun öncülüğünü yapan Çağlar, kendi meslek komitesinden seçimleri kazanamamasının ardından, başkan adaylığından çekilmişti.

İTO'nun 257 meclis üyesinin, yönetim kurulu başkanı ve 10 yönetim kurulu üyesinin yanı sıra 29 asil ve yedek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegesi ile 6 asil ve yedek disiplin kurulu üyesini belirleyeceği seçim, İTO'nun Eminönü'ndeki merkez binasında başladı.

Yalçıntaş'ın hazırladığı yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluşuyor:

"Şekib Avdagiç, Mehmet Develioğlu, İsrafil Kuralay, Ertuğrul Yavuz Pala, Abdullah Çınar, Murat Sungurlu, Dursun Topçu, Muhammet Yenel, Hasan Demir ve Yakup Köç."

İbrahim Çağlar'ın listesindeki isimler ise şöyle:

"Tahsin Öztiryaki, Çamur Ali Kopuz, Sait Kılıç, Ömer Ertuğrul Erdoğan, Osman Akyüz, Ali Murat Kızıltaş, Levent Korkut, Levent Eyüboğlu, Hakan Orduhan ve Ömer Özpehlivan."

İstanbul Sanayi Odası:

İSO'nun Odakule Meclis Salonunda gerçekleştirilen seçimlerde oy kullanacak olan 117 meclis üyesi, İSO yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerini, disiplin kurulu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegelerini belirleyecek.

Seçimlerde yönetim kurulu için Tanıl Küçük ve Süleyman Orakçıoğlu'nun başkanlığında iki liste yarışıyor.

İSO başkanlığına yeniden aday olan Tanıl Küçük'ün listesinde Nuri Tuna, Fikret Tanrıverdi, Abdulbaki Kuriş, Turgay Durak, Bülent Savaş, Kenan Baytaş, Fahir Gök, Ülkü Büyükgönenç, Mustafa Aydın Özilhan ve Kadir Efe bulunuyor.

Süleyman Orakçıoğlu'nun listesi ise Gülsüm Azeri, Ali Eren, Bilal Alkoç, İnan Altınbaş, Selahattin Akaydın, Adnan Dalgakıran, Nurettin Çetinkaya, İsmail Ali Dağbaşı, Nahit Kemalbay ve Ali Ulvi Orhan'dan oluşuyor.

Bu arada, saat 15.00'te ilk oturumunu yapacak İSO'nun yeni meclisi, meclis başkanı, başkan yardımcıları ve katip üye ile ihtisas komisyonu üyelerini de seçecek.

İstanbul Ticaret Borsası:

İstanbul Ticaret Borsası'nın Eminönü'ndeki binasında gerçekleştirilen seçimlerde Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegeleri belirlenecek.

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Nejat Ekrem Basmacı'nın tek başkan adayı olması seçimde 3 sandıkta, toplam 38 meclis üyesinin oy kullanması bekleniyordu. Ancak Ümit Kiler de, yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Seçimlerde oy verme işleminin başlamasının ardından adaylığını açıklayan Ümit Kiler'in listesi, İslam Ali Kopuz, Mehmet Aktaş, Ahmet Arslan, Musa Sucu, Mahmut Ekrem Ensari, Yunis Aksu, Adem Pehlivan ve Hacı Mehmet Köse'den oluştu. İTB Başkanı Nejat Ekrem Basmacı'nın listesinde ise Atilla Sümer, Ahmet Elmas, Çetin Keçeli, Sadık Erdem, Oğuz Turhan, Ömer Tekin Aslan, Ethem Karaca ve İslam Ali Kopuz bulunuyor.

Deniz Ticaret Odası:

DTO'nun Fındıklı'daki binasında gerçekleştirilen seçimlerde, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegeleri belirlenecek.

DTO Başkanı Metin Kalkavan'ın tek başkan adayı olarak katıldı.

Seçimlerde oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar sürecek.