İTO organ seçimlerinde başvuru internetten olacak

Odanın, e-İTO Projesinin ilk adımı, Seçim Yetki Belgesi başvuruları konusunda gerçekleştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) organ seçimleri için yetki belgesi başvurularının ilk kez internetten yapıldığı duyuruldu.

İTO'dan yapılan yazılı açıklamada, Odanın, e-İTO Projesi çevresinde hizmetlerini elektronik ortama taşımaya başladığı belirtilerek, e-İTO Projesinin ilk adımının, Seçim Yetki Belgesi başvuruları konusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, İTO Portal Aboneliği yapan üyelerin, Odaya gelmeden İTO portalı üzerinden borçlarını ödeyebilecekleri, faaliyet belgesi alabilecekleri ve Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanan ilanlarının kopyalarını edinebilecekleri kaydedildi. Ayrıca Ticaret Sicili ve İlan işlem ve sonuçlarının da İnternetten takip edilebileceği vurgulandı.

İTO'nun 23 Şubat 2009'da gerçekleştirilecek Oda Organ Seçimleri için 'Seçim Yetki Belgesi' başvurularının, 23 Ocak'tan itibaren ilk kez online olarak da yapılmaya başlandığı ifade edildi.

Başvuru şartlarında sorun bulunmayan firmaların, yetki belgesi temini için İTO'nun www.ito.org.tr adresindeki portalına başvurabilecekleri belirtildi. Bu çerçevede ilk gün 36'sı İnternetten olmak üzere, toplam 3 bin 320 Seçim Yetki Belgesi başvurusu yapıldığına işaret edildi.

Açıklamaya göre, başvuruların şu şekilde yapılıyor:

''Üye ya da firma yetkilisi, Odanın resmi WEB sitesine girerek sicil numarasını kodluyor. Çıkan ekranda, firmalarının yetkili isimlerini İTO veritabanından seçip belirliyor. Firmalarının yetkili isimlerini bu veritabanında bulamayan üyelerin ise yetki belgesi düzenlenecek kişinin T.C. Kimlik Numarası ile de siteden çıkmadan sorgulama ve işlem yapabiliyor.

Yetkili ismin belirlenmesinin ardından devam ekranında, belge harcı İnternet üzerinden kredi kartı ile ödeniyor. Sonra başvuru sahibinin cep telefonuna, başvuru referans numarası ve sürece ilişkin bilgi içeren bir 'kayıt alındı mesajı' (SMS) gönderiliyor. Ardından İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu inceleme süreci başlıyor. Bu inceleme neticesinde, başvurusunda sorun bulunmayan üyeler, seçim yetki belgelerini, SMS'le kendilerine bildirilen günde İTO'nun Eminönü Merkez Binasındaki İnternet bankolarına orijinal belgeleri ve referans numarası ile müracaat ederek alabiliyorlar.''

Borç ödemek, faaliyet belgesi almak ve Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmış ilanların kopyalarını edinmek için, İTO Portal Abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Bunun için de İTO üyelerinin www.ito.org.tr adresinden edinecekleri online işlemler üyelik sözleşmesi formunu doldurmaları ve şirket kaşesi ile onaylayıp belgenin orjinalini İTO'ya iletmeleri isteniyor.