İTO’da başkanlık için 3 liste meclis için 4 isim konuşuluyor

İstanbul Ticaret Odası'nda başkanlık seçimleri 14 Nisan Cumartesi günü yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Ticaret Odası (İTO) komite ve meclis üyesi seçimini pazartesi günü gerçekleştirdi. Yapılan oylama sonucunda başkan adayı olması beklenen Şekib Avdagiç ve Murat Kalsın meclise girmeyi başaran kişiler oldu. Komite seçimlerini kazanarak meclise girmeye hak kazananlar yarın mazbatalarını alacaklar. Mazbatalarını alan İTO Meclis Üyeleri cumartesi günü ise İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek yönetim kurulu başkanı, üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB delegelerini seçmek için sandık başına gidecekler. Ardından yapılacak bir seçimle de İTO Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.

Başkanlık için şimdi 3 liste çıkabileceği konuşuluyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) oluşturduğu İTO Platformu’nun başkan adayının Şekib Avdagiç olacağı çok önceden açıklanmıştı. Avdagiç, şimdi listesini oluşturuyor. Listenin son hali ise cumartesi sabahı netlik kazanacak.

İTO’nun geçen dönemki başkan yardımcılarından Gökhan Murat Kalsın’ın da adı başkan adayları arasında geçiyordu. Kalsın şu anda başkan adayı olup olmamak konusunda kararını vermiş değil. Kalsın, bu konudaki kararını yaptığı istişareler sonucunda vereceğini anlatıyor.

İTO çevrelerinde bir başka liste için de hazırlık yapıldığı iddiası var. Bütün meclise hitap edebilecek bir liste oluşturulabilmesi halinde seçim günü bu listenin ortaya çıkacağı ifade ediliyor.

Öte yandan meclis başkanlığı için 4 kişinin adı konuşuluyor. İTO Platformu’nun meclis başkanlığı için İsrafil Kuralay’ı destekleyeceği bilgisi dolaşırken, geçen dönem meclis başkanvekili olan Ahmet Özer’in de bu görev için aday gösterilebileceği belirtiliyor. İTO kulislerin meclis başkanlığı için aday olabileceği ifade edilen diğer 2 isim ise Mithat Yümlü ve Hikmet Tanrıverdi.

Komite seçimlerine dava açılıyor

İTO Başkan adayı olduğunu açıklayan Abdullah Teber, 68’inci komitede rakibi Şekib Avdagiç’ten daha az oy alarak meclis dışı kalmıştı. Teber şimdi seçimlere hile karıştığı iddiasıyla savcılığa başvurduğunu dile getirdi. Komite seçimlerinde şirketlerle ilgisi olmayan kişilerin oy kullandığını tespit ettiklerini söyleyen Abdullah Teber, “Bu sahtekarlıktır. Belgelerimiz var. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Seçime kısa bir süre kala İTO’da ticari sicil müdürünün görevden alınması kuşku yaratmıştı. Bir şirketteki arkadaşımız oy kullanmak için yetki belgesi ve kimliğiyle geldiğinde, daha önce o firma adına oy kullanıldığını gördü” dedi. Teber’in iddialarını komite seçimini kazanan Şekib Avdagiç’e de sorduk. Abdullah Teber’i destekleyenlerin daha fazla olduğunu belirten Avdagiç, “Orada bir şikayet gelmezken, seçimden sonra böyle bir iddiada bulunmak ilginç” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir