İZKA'ya uluslararası ödül

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Orta Doğu ve Afrika bölgesinin en iyi "yatırım tanıtım ajansı" seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) yapılan açıklamada, doğrudan yabancı yatırımlar konusunda faaliyette bulunan ve alanının en önemli yayınlarından biri kabul edilen ABD merkezli Site Selection dergisinin 2014'ün en başarılı ülke ve tanıtım ajanslarını belirlediği bildirildi. 

Derginin editörleri ve yatırım uzmanları tarafından, yatırım ajansları arasında gerçekleştirilen sıralamanın, kurumun iş yapış biçimindeki profesyonellik, yatırımcıya zamanında ve yeterli bilgi sunma, yatırımcılar nezdinde yaratılan güven ve yatırım sonrası takip gibi kriterleri baz alarak yapıldığı ifade edilen açıklamaya göre, İzmir Kalkınma Ajansı, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin en iyi "yatırım tanıtım ajansı" seçildi. 

Batı Avrupa bölgesinde İrlanda'nın Ulusal Yatırım Ajansı IDA Ireland, Asya-Pasifik bölgesinde bölgesel ajans olarak Hong Kong Yatırım Ajansı, ulusal ajans olarak ise Singapur Yatırım Ajansı birinci oldu. 

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, seçim kriterlerinde yer alan, yatırımcılara sunulan hizmetin kalitesinin kendileri için her zaman çok önemli bir öncelik olduğunu ifade etti. Yatırımcılarına, investinizmir.com web sitesinden İzmir'de iş yapmaya ilişkin çok detaylı bilgileri sunmaya çalıştıklarını aktaran Yılmazçoban, "Web sitesinde yer alan bilgiler haricinde her yatırımcı için özel yatırım dosyaları hazırlıyor, bir nevi İzmir'deki yatırımları için fizibilitelerini yapıyoruz. Bu ödülün en önemli faydalarından birisinin İzmir'in yurtdışında daha fazla tanınması olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir