İzmir yollarına 100 yeni otobüs

Sözleşmesi imzalanan 100 adet Mercedes marka körüklü otobüs, toplam 24 milyon euro değerinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihalesini tamamladığı 100 adet yeni körüklü ve klimalı otobüs için Mercedes Benz ile sözleşme imzaladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çetin Emeç Salonu'ndaki imza töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden bu yana ulaşım projelerine öncelik verdiklerini söyledi. 

Bugüne kadar alınan yeni otobüs sayısının ise 452 olduğunu belirten Kocaoğlu, "Bugün alımını yaptığımız 100 körüklü otobüs ve perşembe günü sözleşmesini imzalayacağımız 200 adet klimalı solo otobüsle birlikte yeni otobüslerimizin sayısı 752 olacak. Böylece yaklaşık 1500 araçlık filomuzun yarısını klimalı otobüslerle yenilemiş olacağız" dedi. 

Mercedes Benz Türk Satış Pazarlama Direktörü Süer Sülün ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımdaki standartları giderek yükselttiğini kaydederek, "Günümüzde petrol fiyatlarındaki artış ve diğer etkenler nedeniyle toplu ulaşım daha cazip hale gelmeye başladı. Eğer toplu ulaşım konforlu yapılıyorsa, vatandaş tarafından daha çok tercih ediliyor. İzmir bunun en iyi örneği" dedi. Öte yandan, şubat ayında sözleşmesi imzalanan körüklü Mercedes otobüslerden 15 adedi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi. 

Sözleşmesi imzalanan 100 adet Mercedes marka körüklü otobüs, toplam 24 milyon euro değerinde. Otobüsler, yolun fiziki koşullarına göre alçalıp yükselebilen tabana sahip. Engelli rampası bulunan otobüslerin kapıları da basamaksız. Aracın durağa yanaştığı zaman engelliler ile yaşlıların kolaylıkla iniş ve biniş yapabilmesi için sağa doğru yatma özelliği mevcut. Ergonomik oturma koltuklarına sahip otobüsler 41 oturan, 108 ayakta yolcu kapasiteli. Sessiz çalışan termostatlı klimaya sahip otobüsler, yüksek emniyetli ve modern özellikleri nedeniyle rahat ve güvenli bir sürüş sağlıyor.