İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme haritasını çıkardı
Vodafone, Yarına Hazırım Platformu kapsamında İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme haritasını çıkardı. Araştırmaya göre, İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 52 olarak gerçekleşti
Arzu ALP
İZMİR - Vodafone Türkiye, gerçekleştirdiği 56 milyon TL yatırım ve sunduğu teknoloji çözümleriyle İzmir sanayiinin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. Vodafone, Yarına Hazırım Platformu kapsamında İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme haritasını da çıkardı. Araştırmaya göre, İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 52 olarak gerçekleşti. Dijitalleşmiş İzmirli şirket olarak Ecem Kalori Gıda örnek gösterildi. 2012’den bu yana Vodafone ile çalışan firma, yüzde 70 olan dijitalleşme endeksi ile mobil ses, sabit hat, data, tablet ve araç takip teknolojilerini kullanıyor.
Daha iyi bir gelecek hedefiyle başlattığı “Dijital Dönüşüm Hareketi” kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal alanlarındaki yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone Türkiye, bu vizyon çerçevesinde İzmir’de gerçekleştirdiği yatırımlarını açıkladı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Vodafone’un İzmir’deki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi verdi.
Aksoy, “Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye’nin 2006’dan bu yana toplam yatırımları 14 milyar TL’ye ulaştı. Kasım 2013’te ‘Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye’de herkese ilham vermek’ misyonumuzla Dijital Dönüşüm Hareketi’ni ilan ettik. Vodafone Türkiye olarak, Ege Bölgesi’nin sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden İzmir’e büyük önem veriyoruz. İzmirlilere en ileri mobil teknolojileri sunarak İzmir ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. İzmir halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. İzmir nüfusunun yüzde 95’i mobil telefon abonesi. Biz de gerek İzmir, gerekse Ege Bölgesi’nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırımlar yapıyoruz. Son 3 yılda İzmir’e yaklaşık 56 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. İzmir’deki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz. 143 yatırımcımızın bulunduğu İzmir’de 237 satış noktasıyla faaliyet gösteriyoruz. İzmir’de doğrudan ve dolaylı olarak 1.152 kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.
İzmirli şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 52
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye’nin rekabet gücüne güç katacak çözümlere odaklanması gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu’nu www.yarinahazirim.com adresi üzerinden hizmete açtık. Dijitalleşme Endeksi’ni şimdiye kadar 17 bin işletme hesapladı ve 770 bin şirket ise sitemizi inceledi. Lansmanımızdan bu yana yaptığımız çalışmalarla Türkiye’de işletmelerin dijitalleşme endeksini yüzde 48’den yüzde 52’ye çıkardık. Hedefimiz, bu rakamı yüzde 75’e çıkarmak. Yarına Hazırım Platformu’nda İzmir’deki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkarmak üzere 360 şirkete ulaştık. İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme endeksi de yüzde 52 olarak çıktı” diye konuştu. Aksoy, Yarına Hazırım Platformu ile işletmelerin dijitalleşme endekslerini ideal düzeye yükseltmelerine de yardımcı olduklarını vurguladı.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aksoy, Cumhurbaşkanı’nın 4 G’ye gerek olmadığı yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, “4 G ihalesi 26 Ağustos’a ertelendi. 4 G ile ilgili tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Vodafone müşterilerinin en son teknolojiyi kullanmalarını istiyoruz. 18 ülkede 4G hizmetini sunan Vodafone Grubu olarak Türkiye’de de 4G’ye geçiş için çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.
Dijitalleşmiş İzmirli şirket örneği: Ecem Kalori Gıda
40 yılı aşkın tecrübesi ile İzmir’de faaliyet gösteren Ecem Kalori Gıda, zincir mağazalara, kamu yemekhanelerine, turistik bölgelerdeki otellere ve yurtdışına kuru, donuk ve şerbetli tatlı tedarik ediyor. 2012’den bu yana Vodafone ile çalışan firma, yüzde 70 olan dijitalleşme endeksi ile mobil ses, sabit hat, data, tablet ve araç takip teknolojilerini kullanıyor. Türkiye genelinde dağıtım yapan firma için özellikle Vodafone’un M2M araç takip çözümü büyük önem taşıyor. Ürünlerinin özellikleri ve satış sıklığı sebebiyle gün içerisinde araçlarının rutin çizelgelerinde sıkça değişiklik yapmak zorunda kalan firma, her şoförü ayrı ayrı aramaktansa, o bölgeye en yakın olan şoförü kolayca buluyor. Böylece, zaman ve maliyet açısından büyük bir fayda sağlıyor. Özellikle şehir dışı alanlarda Vodafone’un yaygın kapsama alanı sayesinde her an her aracı ile irtibatta kalabiliyor. Bu sayede, satış ağlarını etkin yöneten, müşterisinin talebini anında karşılayan bir firma olarak işlerini büyütüyor.